Χαρίτσης: «Ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του»

8 mins read

Οι δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη, σχετικά με τα κορίτσια που έκαναν τον βηματισμό αλά «Μόντι Πάιθον» στην παρέλαση στη Ν. Φιλαδέλφεια, προκάλεσαν την αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Χαρίτση.

Ο κ. Βορίδης κληθείς να σχολιάσει, στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ, την κίνηση των συγκεκριμένων κοριτσιών ανέφερε μεταξύ άλλων «δεν ξέρω αν μιλάμε και για παιδιά. Δεν είμαι βέβαιος. Δεν είναι μωρά. Έκαναν αηδίες. Εγώ δεν ξέρω αν είναι παιδιά ή ενήλικες, αν είναι 21 ή 16. Ας πούμε, λοιπόν, ότι είναι παιδιά. Προφανώς, λοιπόν, η συμπεριφορά αυτών των παιδιών, γιατί δεν είναι μωρά, δεν είναι δύο, είναι 16. Με ένα παιδί που είναι 16 χρονών μιλάς κανονικά. Συνομιλείς. Δεν είναι ανάπηρο. Στα 17 ψηφίζουν. Έτσι; Δεν είναι ένα παιδί που δεν έχει κατανόηση. Θέλω να πω δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση, έτσι δεν είναι; Διακωμωδούν την παρέλαση».

Με αφορμή αυτές τις δηλώσεις, ο κ. Χαρίτσης σχολίασε «Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας ‘’ανάπηρο’’ αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του. Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται».

https://www.facebook.com/acharitsis/posts/524175051703594

Facebook Comments