Χατζηδάκης: Χωρίς χρονικό όριο η αναστολή εργασίας για τους αρνητές

17 mins read

Την  βεβαιότητα ότι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων αλλά και ότι οι υγειονομικοί θα πειστούν και θα πάνε να εμβολιαστούν, εξέφρασε ο υπουργός Εργασίας, κ.Χατζηδάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ONLINE.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Χατζηδάκης δεν θα υπάρχει χρονικό πλαίσιο στην αναστολή εργασίας και θα είναι επ’  αόριστον μέχρι να εμβολιαστούν και αυτό το διάστημα στον εργαζόμενο όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία, δεν θα καταβάλονται μισθός και ασφαλιστικές εισφορές, παρά μόνο ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όπως ανέφερε: «Είναι ένα μέτρο ώθησης διαφόρων εργαζομένων που δουλεύουν σε υπηρεσίες με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα να πάνε  να εμβολιαστούν.»

Σε ερώτηση για τα κενά που θα προκληθούν σε δημόσιες  και ιδιωτικές επιχειρήσεις ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι στο δημόσιο θα υπάρξουν διαδικασίες εξπρές για πλήρωση των κενών, ενώ στον ιδιωτικό τομέα θα γίνει ότι προβλέπεται από το νόμο.

Σε επόμενη ερώτηση για το τι θα γίνει με γιατρούς που διατηρούν ιατρείο και θα αρνηθούν  να εμβολιαστούν ο υπουργούς Εργασίας παρέπεμψε στις ανακοινώσεις της ηγεσίας του υπουργείου υγείας.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι η παρουσίαση του EFKA Live αναβλήθηκε λόγω του ότι ένας εκ των ομιλητών ήρθε σε επαφή με κρούσμα και μπήκε σε καραντίνα, αλλά όπως είπε το σχέδιο θα ξεκινήσει  από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα  και θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα τους επόμενους μήνες.

Σύμφωνα με το σχέδιο οι ασφαλισμένοι που επιθυμούν να εκδώσουν ένα πιστοποιητικό δεν θα χρειάζεται να επισκέπτονται τις κατά τόπους υπηρεσίες και να περιμένουν για ώρες στα γκισέ, αρκεί να έχουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή.

Θα συνδέονται στην πλατφόρμα, θα πραγματοποιούν τηλεδιάσκεψη με έναν υπάλληλο του ΕΦΚΑ, ο οποίος αφού πραγματοποιήσει τον προβλεπόμενο έλεγχο στοιχείων, θα τους προωθεί μέσω email το πιστοποιητικό που έχουν αιτηθεί.

Εξετάζεται, ακόμη,η δυνατότητα να παρέχονται ηλεκτρονικά μέσω του My EFKA Live και υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με παροχές του ΟΠΕΚΑ. Κι αυτό, γιατί ο Οργανισμός αυτός εξυπηρετεί χιλιάδες πολίτες χορηγώντας τους δεκάδες επιδόματα και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών θα διευκόλυνε τόσο τις υπηρεσίες όσο και τους πολίτες.

Για τις εκκρεμείς συντάξεις, είπε ότι οι υποθέσεις που πήγαν στο πειθαρχικό θέλουν κάποιο χρόνο για να περατωθούν. Και όπως είπε από τον φθινόπωρο θα υπάρχει αποκλιμάκωση στον χρόνο των συντάξεων και για την ταλαιπωρία των πολιτών, με την λειτουργία του EFKA Live, τα ΚΕΠ αλλά και το ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο.
Όπως είπε ο ίδιος: «Στόχος μας είναι από τις 20.000 συντάξεις που εκδίδονται το μήνα, το επόμενο τρίμηνο να ανέβουμε στις 30.000 το μήνα.»

Παρακολουθήστε εδώ: 

 

Facebook Comments