ΑρχικήΠολιτικήΞηλώνει τους «Τσιπρικούς» ο Κασσελάκης - Τα νέα πρόσωπα- κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ

Ξηλώνει τους «Τσιπρικούς» ο Κασσελάκης – Τα νέα πρόσωπα- κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με την Καθημερινή, όλα δείχνουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης ετοιμάζεται να προχωρήσει άμεσα σε αλλαγές που αφορούν σε θέσεις – κλειδιά.

Στον σχεδιασμό του δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνεται η συγκρότηση του Εκτελεστικού Γραφείου, το οποίο είχε συνεδριάσει ελάχιστες φορές. Παρά τις αρνήσεις του να το ενεργοποιήσει, πλέον υπάρχει η πολιτική απόφαση του συνεδρίου που τον δεσμεύει. Το ζητούμενο είναι το συγκεκριμένο όργανο να αποκτήσει ρόλο «πρωινού καφέ», που θα καθορίζει καθημερινά τη «γραμμή» στα θέματα της επικαιρότητας.

Σε αυτό πέρα από τον πρόεδρο του κόμματος εντάσσονται, ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής και ο αναπληρωτής του, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, καθώς και έως τρία μέλη της ΠΓ. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συμπεριλάβει στο εκτελεστικό γραφείο, τον πρόεδρο της κοινοβουλευτικής ομάδας Σωκράτη Φάμελλο, τον Νίκο Παππά, τη Ρένα Δούρου, αλλά και τη Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Εκ της θέσεώς της θα μετέχει και η γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Θεοδώρα Τζάκρη.

Σε κάθε περίπτωση αναζητούνται φρέσκα πρόσωπα. Σύμφωνα με το MEGA, ο Στέφανος Κασσελάκης θα ξηλώσει το σύστημα του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και το σύστημα που έστησε ο ίδιος, ως απόρροια συμβιβασμών στο μεσοδιάστημα. Εξάλλου, ο κ. Κασσελάκης θεωρεί ότι το συνέδριο του δίνει την ευχέρεια των κινήσεων για να προχωρήσει σε αλλαγές και μάλιστα τις επόμενες μέρες, ενδεχομένως και μέχρι την Κυριακή.

Σύμφωνα με το MEGA, από τις θέσεις τους θα απομακρυνθούν η γραμματέας της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου και ο αναπληρωτής γραμματέας Γιώργος Βασιλειάδης. Και οι δύο στήριξαν την Όλγα Γεροβασίλη, ενώ ο κ. Βασιλειάδης είχε καταγγείλει ότι ο κ. Κασσελάκης του “κλείδωσε” το ερωτηματολόγιο και δεν τον άφησε να έχει πρόσβαση σε αυτό, παρά τη θέση του στο κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητείται ο αντικαταστάτης του Γιώργου Τσίπρα, διευθυντή της ΚΟ του κόμματος, καθώς ο ίδιος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον να δώσει τη μάχη των ευρωεκλογών. Στο ευρωψηφοδέλτιο αναμένεται να βρεθεί και η Δώρα Αυγέρη, οπότε η θέση της αναμένεται να μείνει κενή.

Όπως ανέφερε το MEGA, ένα από τα πρόσωπα που θα αξιοποιηθούν θα είναι ο Πέτρος Παππάς, ενδεχομένως στη θέση της κ. Αυγέρη. Επίσης, ακούγεται έντονα το όνομα της Δώρας Τσαμπάζη, συζύγου του Αλέξανδρου Νικολαΐδη.

Ακόμη, αναζητείται ο αντικαταστάτης του Παύλου Πολάκη, ο οποίος ήδη δεν ασκεί καθήκοντα υπερσυντονιστή των κοινοβουλευτικών τομέων. Τέλος, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, θα ξηλωθούν πολλά τοπικά κομματικά γραφεία που δεν δουλεύουν και στοιχίζουν στο κόμμα.