Χρηστίδης: «Στα πόσα δεκάδες μέτρα παραβίασης αντιδρά η κυβέρνηση της ΝΔ;»

15 mins read

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μίλησε για τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση, ενώ σχολίασε και τη νέα τουρκική πρόκληση στον Έβρο.

Ο κ. Χρηστίδης ανάφερε ότι « Είναι ανεπαρκή τα μέτρα της κυβέρνησης. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς με τους πολίτες. Ένας άνθρωπος που λαμβάνει 1000 ευρώ, θα πάρει 500 ευρώ από τον εργοδότη του και από το πρόγραμμα επιδότησης θα λάβει 300 ευρώ. Αυτό σημαίνει 200 ευρώ μείον, αρά μείωση μισθών 20%. Απλά μαθηματικά, που αφορούν μια μερίδα συμπολιτών μας οι οποίοι πλήττονται από την κρίση.

Δεύτερον για την εστίαση και τον τουρισμό είναι ενιαία η αντίληψη του Κινήματος Αλλαγής. Τι προτείνει από την πλευρά της η Κυβέρνηση; Μείωση του ΦΠΑ, επί της ουσίας, μόνο στον καφέ και στην πορτοκαλάδα και σε τίποτα άλλο. Τα μέτρα για τον τουρισμό είναι ελάχιστα».

Και πρόσθεσε «Αφήνει έξω από οποιαδήποτε πρόβλεψη την παραγωγική Ελλάδα, τον πρωτογενή τομέα, αυτά που γίνονται στην αγροτική και κτηνοτροφική ζωή του τόπου είναι πρωτόγνωρα .

Δεν γίνεται πολιτική από τις τράπεζες με παρακάλια των υπουργών. Χρειάζεται πολιτική στρατηγική, να πιεστούν οι τράπεζες και να πάρουν μέτρα που ενισχύουν όλους τους πολίτες».

«Η Τουρκία παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες»

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγή, αναφερόμενος στο ζήτημα που προέκυψε στον Έβρο,  είπε ότι «Είναι προφανές ότι το πρόβλημα το έχει η Τουρκία. Έχει εκνευρισμό και επιθετικότητα, δεν τις βγαίνουν τα πράγματα ούτε στην οικονομία ούτε και στον τρόπο που κινήθηκε στον Έβρο και τα νησιά τους προηγουμένους μήνες».

Τόνισε δε ότι «Είναι προφανές ότι η Τουρκία παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο και τις διμερείς συμφωνίες. Και συνεχίζει στο δρόμο της επιθετικότητας».

«Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως οποιοδήποτε Έλληνας υπουργός, μπορεί να κάνει δηλώσεις που δεν είναι όσο προσεκτικές χρειάζεται. Δεν μπορεί να μιλάνε για λίγα μέτρα, αυτό δημιουργεί πρόβλημα στον τρόπο με τον όποιο κινείται η χώρα . Άραγε, «για πόσες δεκάδες μέτρα» υπάρχει ζήτημα στον Έβρο;

Έβγαλε και μια δήλωση, πάνω στο θέμα αυτό, ο υπεύθυνος εξωτερικής πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής Ανδρέας Λοβέρδος, πριν λίγο», σημείωσε ο κ. Χρηστίδης.

Κατέληξε, λέγοντας ότι «πρέπει να βρούμε μια στρατηγική που απομονώνει ξανά και ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο την Τουρκία, που έχει παραβιάσει τα εθνικά μας συμφέροντα».

Facebook Comments