Χρυσοχοΐδης: «Περνάνε οι αστυνομικοί και χειροκροτεί ο κόσμος»

14 mins read

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη προσέφερε κάλυψη στους αστυνομικούς για τις επιχειρήσεις στην Αττική και το Κουκάκι αμφισβητώντας τις καταγγελίες περί αστυνομικής βίας.

«Περνούν οι αστυνομικοί και χειροκροτεί ο κόσμος», δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας σε σχετική επίκαιρη επερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή. «Νέες δυνάμεις επιχειρούν σε άβατα εγκληματικότητας. Σας λέω τι έπρεπε να γίνει τόσα χρόνια για να μην αφήσουμε το έγκλημα να γιγαντωθεί. Έχει χιλιάδες αλλοδαπούς που κυκλοφορούν χωρίς χαρτιά. Δεν γνωρίζει το κράτος ποιοι είναι οι άνθρωποι αυτoί! Την ταυτότητά τους ,δεν γνωρίζουμε και δυστυχώς ένα κομμάτι από αυτούς έχει εγκληματική δραστηριότητα», επεσήμανε.

Για το περιστατικό στο Κουκάκι ο αρμόδιος υπουργός τόνισε πως είναι ψέμα ότι δεν υπήρχαν εισαγγελείς στο σημείο κατά την επιχείρηση της αστυνομίας: «Μου ζητάτε να απολογηθώ για το Κουκάκι όπου λέτε ότι προκαταβάλω το αποτέλεσμα της διερεύνησης υπόθεσης. Πως λέτε τέτοιο ψέμα; έχετε βγει σε κάθε βήμα δημόσιο, και δηλώνετε μετά βεβαιότητας ότι καταπατήθηκε το άσυλο, ότι μπήκαν οι αστυνομικές δυνάμεις σε σπίτι πολίτη, χωρίς άδεια εισαγγελέα. Μεγάλο ψέμα 3 εισαγγελείς ήταν παρόντες, αλλά κυκλοφορούσε αυτό 3 μέρες», δήλωσε χαρακτηριστικά και σημείωσε με νόημα: «είδατε κανένα πλημμεληματικό τσιμεντόλιθο στο Κουκάκι; Επικαλείστε ανύπαρκτη έξαρση αστυνομικής βίας και αγνοείτε συστηματικά τη βία κατά της αστυνομίας. Αλλά περισσότερο από 30 παιδιά της αστυνομίας πήγαν από τραυματισμούς από στειλιάρια, πλημμεληματικούς τσιμεντόλιθους και εφηβικές μολότοφ».

Σχετικά με το ζήτημα του διαγωνισμού για τις ταυτότητες εξήγησε ότι και ο δεύτερος διαγωνισμός έχει το ίδιο κόστος με τον πρώτο και ότι κλήθηκαν να συμμετάσχουν σε αυτόν οι ίδιες 25 εταιρίες. Ωστόσο αναφορά του υπουργού σε καταγγελίες που έγιναν για τον πρώτο διαγωνισμό των νέων ταυτοτήτων, τις οποίες όπως είπε δεν κράτησε και αποκάλυψε για πρώτη φορά από το βήμα της βουλής, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΚΕ το ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τζανακόπουλου που δήλωσε καχύποπτος απέναντι στον υπουργό και προειδοποίησε πως το κόμμα του θα τον «παρακολουθεί στενά», καθώς δεν του έχει εμπιστοσύνη.

Facebook Comments