Χρυσοχοΐδης για αστυνομία στα πανεπιστήμια: Αναγκαστική πράξη όχι ιδεολογική επιλογή

13 mins read

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τάχθηκε για άλλη μια φορά υπέρ της διάταξης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, δια της οποίας εισάγεται ο θεσμός της αστυνομίας στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της χώρα μας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατάσταση έχει φτάσει σε ένα σημείο που προκαλεί ντροπή σε όλη τη κοινωνία. «Κανένας δεν θέλει θεωρητικά την αστυνομία στα πανεπιστήμια. Δεν είναι δουλειά μας τα πανεπιστήμια αλλά το οργανωμένο έγκλημα και η παραβατικότητα. Ξέρετε όμως δεν είναι δουλειά μας να ελέγχουμε πολίτες για covid19 αλλά δυστυχώς το κάνουμε! Η αστυνομία είναι μέτρο ύστατης καταφυγής όταν αποδεδειγμένα το σύστημα δεν δουλεύει. Αναγκαστική πράξη όχι ιδεολογική επιλογή! Δεν χρειάζονται λόγια και υπογραφές, για να συμφωνήσουμε σε αυτό. Σε κανέναν δεν αρέσει ως θέμα αρχής η αστυνομία στα πανεπιστήμια», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Το ως εδώ είναι κοινή και ομόθυμη κατακραυγή
Ο κ. Χρυσοχοΐδης απέδωσε μάλιστα και ευθύνες στους πρυτάνεις για την ανομία στα πανεπιστήμια, επισημαίνοντας ότι είναι εθισμένοι στην απειλή της κακοποίησης την οποία και θεωρούν αναγκαίο κακό. «Η πιο θλιβερή απόδειξη των παραπάνω, στη πρόσφατη βαρβαρότητα της ΑΣΟEΕ, είναι ότι το μάθαμε από ανάρτηση των ίδιων των εγκληματιών και όχι από καταγγελία των πρυτανικών αρχών. Η εικόνα ΑΣΟEΕ συγκλόνισε. Το ως εδώ είναι κοινή και ομόθυμη κατακραυγή! Είναι ντροπή για την πολιτεία», τόνισε, σημειώνοντας  παράλληλα ότι «εδώ που φτάσαμε», η φύλαξη των χώρων «είναι πια δουλειά της αστυνομίας. Της ύστατης καταφυγής ως πολιτικής επιλογή. Μακάρι Μακάρι σε μερικά χρόνια η αστυνομία να μη χρειάζεται».
Δεν έχουμε την πολυτέλεια να μένουμε με τα χέρια σταυρωμένα
Ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι  η Πολιτεία είναι υπεύθυνη και δεν έχει την πολυτέλεια να μείνει με τα χέρια σταυρωμένα. «Μόνο έτσι κατανοεί κανείς το παράδοξο της κοινής γνώμης. Ο κόσμος ξέρει ζει και αντιλαμβάνεται. Οι πολλές φωνές, φόβοι και αναφορές για δημοκρατίας εποχές δεν οδήγησαν πουθενά», προσέθεσε.
 

Facebook Comments