ΑρχικήΠολιτικήΥΠΕΞ: «Απαράδεκτες οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας - Δεν δόθηκαν εξηγήσεις»

ΥΠΕΞ: «Απαράδεκτες οι αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας – Δεν δόθηκαν εξηγήσεις»

Τηλεφωνικό διάβημα προς τον πρέσβη της Ρωσίας πραγματοποίησε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών σχετικά με τις απαράδεκτες αναρτήσεις της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του ελληνικού υπουργείο Εξωτερικών, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικό διάβημα προς την πρεσβεία της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο να δοθούν εξηγήσεις.

Ο κ. Παπαϊωάννου σημείωσε ότι ο ρόλος των πρεσβειών είναι να διαδραματίζουν ένα ρόλο συγκεκριμένο, να υπάρχει μια επικοινωνία που επιτρέπει την διατήρηση ενός καλού, θετικού κλίματος μεταξύ των δύο πλευρών. Ωστόσο, αυτό δεν έγινε στην περίπτωση της ρωσικής πρεσβείας, οι ενέργειες της οποίας είναι απαράδεκτες, όπως είπε.




 

Ο Έλληνας αξιωματούχους αναφέρθηκε και στους χιλιάδες Έλληνες που βιώνουν τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, τονίζοντας ότι η Αθήνα βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τα προξενεία.

Τι έχει προηγηθεί

Την Κυριακή η ελληνική πλευρά πραγματοποίησε σχετικό διάβημα διαμαρτυρίας στον ρώσο πρέσβη της Αθήνας, Αντρέι Μάσλοφ για τις τις αεροπορικές επιθέσεις στα χωριά Σαρτανά και Μπουγά, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο 10 ομογενών.

Πρόκειται για μια ρηματική διακοίνωση όπου το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέφραζε τον αποτροπιασμό του για τις απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις και καλεί τη Ρωσία να σεβαστεί το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να σταματήσει τις επιθέσεις κατά του αμάχου πληθυσμού.

Επίσης, το υπουργείο Εξωτερικών «επαναλαμβάνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της Ελλάδας για την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών και της ελληνικής ομογένειας στα εδάφη της Ουκρανίας και επαναλαμβάνει την έκκληση του προς τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία πραγματοποιεί επιθέσεις στην περιοχή, για σεβασμό των δικαιωμάτων τους και προστασία της ζωής τους».

Ωστόσο, η απάντηση μέσω Twitter της Ρωσικής Πρεσβείας ήταν σε έντονο ύφος λέγοντας στην Ελλάδα: «Συνέλθετε».