Υποκλοπές: Ξεκινούν οι έρευνες του εισαγγελέα Ντογιάκου- Καταθέτουν δύο δημοσιογράφοι

14 mins read

Στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο θα προσέλθει την Πέμπτη ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου για να καταθέσει για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη και των δημοσιογράφων Θανάση Κουκάκη και Σταύρου Μαλιχούδη.

Ακόμη, έχει κληθεί να καταθέσει ενώπιον του κ. Ντογιάκου, στις 16 Αυγούστου 2022, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, κατά την ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ντογιάκος διεξάγει προκαταρκτική έρευνα για τον τρόπο που διέρρευσαν εκτός ΕΥΠ στοιχεία που περιέχονται σε άκρως απόρρητα κρατικά έγγραφα και αφορούν τις τηλεφωνικές υποκλοπές –ερευνες για την ουσία των υποθέσεων των παρακολουθήσεων διενεργούνται από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η έρευνα αυτή διενεργείται από τον ίδιο τον Εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου λόγω της σπουδαιότητας της υπόθεσης, που άπτεται, όπως διευκρίνιζαν την περασμένη εβδομάδα ανώτατες εισαγγελικές πηγές, θεμάτων εθνικής ασφάλειας.

Τα αδικήματα που ερευνώνται αφορούν παραβάσεις του απορρήτου από εντεταλμένα πρόσωπα είτε της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών ή αλλα που ανήκουν στην ανεξάρτητη Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών, όπως είχε γίνει γνωστό.

Ερευνα για υποκλοπές σε βάρος του Πρωθυπουργού;

Ωστόσο, πληροφορίες από το δικαστικό ρεπορτάζ ανέφεραν πως αφορμή για την κλήση του κ.  Τέλλογλου, ο οποίος ερευνά την υπόθεση των υποκλοπών, από τον κ. Ντογιάκο αποτέλεσε αναφορά του δημοσιογράφου στο Twitter η οποία εμφάνιζε τον σημερινό Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να παρακολουθείται το 2018, όταν ήταν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ιδιώτης, που δραστηριοποιείτο επί της προηγούμενης κυβέρνησης στο να “ακούει” τον αρχηγό της αντιπολίτευσης στις πιο προσωπικές του στιγμές, όταν μιλάει με την σύζυγο ή την κόρη του κάνει τώρα το ίδιο με άλλους, μερικοί ανήκουν και στο ίδιο κόμμα με τους παραιτηθέντες», είχε γράψει σε tweet του ο δημοσιογράφος.

Στο σχετικό νήμα των αναρτήσεών του αναπτύσσονται περισσότερες πτυχές της έρευνας του επί του θέματος.

Facebook Comments