ΑρχικήΠολιτικήΥποσχέθηκε παροχές, δεν έδωσε απαντήσεις για Πετσίτη

Υποσχέθηκε παροχές, δεν έδωσε απαντήσεις για Πετσίτη

Απάντησε χωρίς… απαντήσεις για την υπόθεση Πετσίτη, υποσχέθηκε παροχές και δήλωσε ότι στρατηγικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η διεξαγωγή εκλογών στο τέλος της τετραετίας. Ο Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 και στον Νίκο Χατζηνικολάου διαβεβαίωσε ότι δε θα μειωθεί το αφορολόγητο και διαχώρισε το σκάνδαλο… από τη σκανδαλολογία.

“Υπάρχουν σκάνδαλα και υπάρχει και σκανδαλολογία. Υπάρχει κι ένας Πετσίτης για πάσαν νόσον και πάσαν αστοχία” δήλωσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε χωρίς να τοποθετείται όμως στην ουσία της υπόθεσης και να απαντά στα συγκεκριμένα ερωτήματα που έχουν προκύψει δημιουργηθεί για τη σχέση με τον Νίκο Παππά: “Οταν προέκυψε η δικογραφία στη Βουλή για το rebate που δεν πήραν απόφαση οι υπουργοί της ΝΔ μας είπαν Πετσίτης. Μετά τα θαλασσοδάνεια μας είπαν Πετσίτης, όταν προέκυψε καταδίκη συμβούλου, μας είπαν Πετσίτης. Για κάθε νόσο, Πετσίτης. Οταν έγινε συζήτηση για τις offshore σήκωσε ομίχλη η αντιπολίτευση και τρέχανε να κρυφτούν. Είπα να ανοίξουν οι λογαριασμοί. Αν υπάρχει οποιοδήποτε σκάνδαλο με δημόσιο χρήμα να μας το πούνε, να το αποδείξουν. Δεν μιλάμε για σκάνδαλο, αλλά για σκανδαλολογία.”

Στη συνέντευξή του ο πρωθυπουργός ισχυρίσθηκε ότι «δεν θα μειωθεί το αφορολόγητο όσο κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ», χωρίς ωστόσο να απαντήσει πως θα διασφαλισθεί αυτό με δεδομένο ότι η μείωση έχει συμφωνηθεί να τεθεί σε ισχύ από το 2020.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στις δημοσκοπήσεις και στο χρόνο των εκλογών: “Είμαι συνηθισμένος να χάνω στις δημοσκοπήσεις, και να κερδίζω στην κάλπη. Είναι στρατηγική επιλογή η εξάντληση της τετραετίας. Είχα δεχθεί και δέχομαι εισηγήσεις για εκλογές, πολλοί θεωρούν ότι είναι καιρός να θρέψει τους καρπούς της καλής πορείας η κυβέρνηση. Είναι κρίσιμες κάλπες αυτές που θα στηθούν. Είναι 4 κάλπες ούτως ή άλλως στις 26 Μαϊου».

Και μπορεί να μην χαρακτήρισε σκάνδαλο την υπόθεση Πετσίτη το έκανε όμως για τη Novartis: “,Το σκάνδαλο των φαρμάκων είναι υπαρκτό ή δεν είναι; Αυτό που μας αφορά, η Ελλάδα έδωσε περίπου πάνω από 30 εκατ. ευρώ δημόσιο χρήμα από αυτό που έδιναν οι άλλες χώρες αναλογικά. Π.Χ. η Πορτογαλία είχε 4 δισ. Εχουμε ένα διαχρονικό σκάνδαλο που ορθώς αντιμετωπίσθηκε μέσα από την μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης. Είναι σκευωρία ότι αυτή τη δαπάνη την επιτύγχαναν ο κ.Φρουζής με τις σχέσεις του με κυβερνητικά στελέχη; Είναι σκευωρία τα έγγραφα του FBI; Από μόνο του το στοιχείο ότι μπήκε στο αρχείο η υπόθεση για 4 πρόσωπα, σημαίνει ότι δεν υπάρχει σκευωρία.”