ΑρχικήΠολιτικήΥπουργικό Συμβούλιο: Οι μπλε φάκελοι που έλαβαν οι υπουργοί- Οι 120...

Υπουργικό Συμβούλιο: Οι μπλε φάκελοι που έλαβαν οι υπουργοί- Οι 120 μεταρρυθμίσεις και οι 959 επιχειρησιακές δράσεις

Στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στους 63 υπουργούς και τους υφυπουργούς τους περίφημους μπλε φακέλους.

Οι συγκεκριμένοι φάκελοι περιλαμβάνουν τις προτεραιότητες της κυβέρνησης και τους γενικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει για την επόμενη τετραετία.

Οπως τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση στο υπουργικό συμβούλιο, οι μπλε φάκελοι περιέχουν συνολικά 120 μεταρρυθμίσεις, 79 ορόσημα του Ταμείου Ανάκαμψης και 959 επιχειρησιακές δράσεις με ορίζοντα τετραετίας.

Σημειώνεται ότι η τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων και η εκπλήρωση των «παραδοτέων» θα είναι υπό την άμεση εποπτεία του υπουργικού ντουέτου, των Άκη Σκέρτσου και Θανάση Κοντογεώργη.

Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης είπε πως οι τέσσερις βασικές γραμμές του κυβερνητικού προγράμματος είναι: καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα.

Επιπλέον ο πρωθυπουργός έκανε γνωστά τα 4 πρώτα νομοσχέδια της κυβέρνησης:

Την οργάνωση του κράτους, τη μετεξέλιξη του επιτελικού κράτους ώστε η άσκηση πολιτικής να γίνει πιο αποτελεσματική.

Θα συμπεριλαμβάνεται και μια νομοθετική δέσμευση από την υποχρέωση όλα τα προεκλογικά προγράμματα να ελέγχονται από ανεξάρτητο φορέα

Την αντιμετώπιση της ακρίβειας στα τρόφιμα και την κάλυψη κοινωνικών αναγκών όπως η καλύτερη ανταπόκριση του ΕΚΑΒ.

Η επαναφορά της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στον έλεγχο του Δημοσίου