Ζαχαράκη: «Με ένα κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει τμήμα – Με περισσότερα όλο το σχολείο»

11 mins read

Η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, επιβεβαίωσε ότι με ένα κρούσμα κορωνοϊού θα κλείνει το τμήμα μαθητών, ενώ με περισσότερα όλο το σχολείο.
Η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, κάθε περίπτωση είναι σημαντικό να αποτιμάται ξεχωριστά από τους ειδικούς , θέτοντας ως υποθετικό παράδειγμα ακόμα και το κλείσιμο σχολείου με τρία κρούσματα του ιού συνολικά, εάν τα στοιχεία που προκύπτουν δείχνουν «ευρεία διασπορά».
Τόνισε δε «Παρατηρούμε τι συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, πρώτιστο μέλημα είναι η υγεία κι η ασφάλεια των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του οικογενειακού περιβάλλοντος. Θα δείτε ότι κάθε περίπτωση θα παρατηρείται σχολαστικά».
Υπενθυμίζεται ότι σε αρκετά σχολεία, λίγες μόλις ημέρες μετά το «πρώτο» κουδούνι έχουν επιβεβαιωθεί κρούσματα.
Παράλληλα, η υφυπουργός Παιδείας παραδέχτηκε ότι «Ήταν μεγάλη η προσμονή για το άνοιγμα των σχολείων σε νέες συνθήκες», ενώ πρόσθεσε πως ανησυχία υπάρχει για το να συνεχίσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία. 
«Τα παιδιά έμειναν πολύ καιρό εκτός σχολείου. Θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό να επανασυνδεθούν και φυσικά να γίνει αυτό με όρους ασφάλειας» δήλωσε υπογραμμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση πως η διαδικασία της τηλε-εκπαίδευσης είναι έτοιμη να τεθεί σε εφαρμογή σε περίπτωση που σχολεία κλείνουν μαζικά.
Σημειώνεται ότι από πλέον ισχύει νέο πλαίσιο για το κλείσιμο των σχολείων σε περίπτωση κρούσματος κορωνοϊού σε μαθητή, εκπαιδευτικό ή λοιπό προσωπικό. Μέχρι χθες, εντολή έδινε το υπουργείο Παιδείας. Ωστόσο από σήμερα για να είναι πιο ευέλικτη η διαδικασία και να ολοκληρώνεται πιο γρήγορα, η εντολή θα δίνεται από την οικεία διεύθυνση Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Facebook Comments