Ζέττα Μακρή στο Briefing: «Δεν θα δημιουργηθεί ξανά θέμα με τα self tests στα σχολεία»

8 mins read

Στο Action24 και την εκπομπή «Briefing» με τον δημοσιογράφο Γιώργο Πιέρρο ήταν καλεσμένη η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, η οποία μίλησε για τα κρούσματα στα σχολεία την πρώτη μέρα της επιστροφής από τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές, για τις προσλήψεις που αναμένονται, την τηλεκπαίδευση αλλά και πως πάρθηκαν οι αποφάσεις για την λειτουργία των σχολείων.

Αρχικά μιλώντας για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν με τα self test στα σχολεία και ξεκαθάρισε πως «Δεν θα υπάρξει ξανά πρόβλημα με την προμήθεια των Self Test» ενώ για τον αριθμό των κρουσμάτων στα σχολεία «Αναμενόμενος ο αριθμός των κρουσμάτων που είδαμε πριν το άνοιγμα των σχολείων. Αν δεν είχαν επαναλειτουργήσει η σχολική διαδικασία δεν θα είχαν εντοπιστεί τα σημερινά περίπου 15.000 θετικά self tests».

Όσον αφορά τις προσλήψεις που θα γίνουν στην εκπαίδευση τόνισε πως «Θα έχουν τρίμηνη σύμβαση» και συνέχισε «Κάνουμε προσπάθειες ώστε η κάλυψη των κενών να είναι η καλύτερη δυνατή και η ταχύτερη»  Παράλληλα για την τηλεκπαίδευση ανέφερε πως «Λειτουργεί η τηλεκπαίδευση για τους μαθητές που είναι σε καραντίνα».

Tέλος αποκάλυψε, για το 50+1 για να κλείσει ένα τμήμα, ότι «Η επιτροπή των ειδικών συμφώνησε με το πρωτόκολλο 50+1 για τα τμήματα στα σχολεία».

 

Facebook Comments