Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Ο Μπενίσης της ΕΥΔΑΠ μοίραζε χρήμα σε ΜΜΕ για να χτυπούν πολιτικούς αντιπάλους»

14 mins read

Σε βαριές καταγγελίες για πρόσωπα και πράγματα επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, προχώρησε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Μιλώντας στην εκπομπή Brainstorming με τον Σταμάτη Ζαχαρό και την Κατερίνα Δούκα, αποκάλυψε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση χρησιμοποιούσε τις ΔΕΚΟ για να μοιράζονται χρήματα σε μέσα μαζικής ενημερώσης, ώστε αυτά να αποθεώνουν υπουργούς και να πλήττουν πολιτικούς αντιπάλους του ΣΥΡΙΖΑ. Όσα ισχυρίστηκε η κυρία Κωνσταντοπούλου σχετικά με την ΕΥΔΑΠ, έρχονται να υποστηρίξουν και πρόσφατο ρεπορτάζ της Lifo, που ανέφερε ότι ότι ενώ ο προϋπολογισμός για έξοδα προβολής και διαφήμισης της ΕΥΔΑΠ το 2015 ήταν στα 794.000 ευρώ, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ το 2016 τον αύξησε στα 1.747.000, δηλαδή κατά 120%, όπως έκαναν σε πολλές δημόσιες επιχειρήσεις.

Αναφερόμενη στην χρηματοδότηση των ΜΜΕ από την κυβέρνηση, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε «είμαστε σε μια συνθήκη όπου αποκαλύπτεται το σκάνδαλο των λεγόμενων εκβιαστών, σας το θυμίζω γιατί γίνεται πολύς λόγος αυτές τις μέρες σε σχέση με την χρηματοδότηση των μέσων ενημέρωσης. Εγώ όμως θυμάμαι πολύ καλά ότι στα τέλη του 2016 – αρχές του 2017 αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση Τσίπρα, μέσω του ταμείου της ΕΥΔΑΠ, μιας δημόσιας επιχείρησης, την οποία διαχειριζόταν ο σύντροφος της κ. Δούρου, ο κ. Μπενίσης, μοίραζε χρήματα σε μέσα ενημέρωσης για να φιλοτεχνούν το προφίλ υπουργών και να χτυπούν πολιτικούς αντιπάλους».

Τόνισε δε ότι «αυτό είναι ένα ζήτημα για το οποίο θα έπρεπε η προηγούμενη κυβέρνηση να λογοδοτήσει από τότε. Δυστυχώς, έχει μείνει ανοιχτό και αδιερεύνητο, όπως, επίσης, ανοιχτό έχει μείνει το σκάνδαλο Πετσίτη και Παπαδημούλη».

Ερωτηθείσα για ποιο λόγο, κατά την εκτίμηση της, ο κ. Τσίπρας δεν αποπέμπει τον Ν. Παππά, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε «Είναι ξεκάθαρο. Γιατί ο Νίκος Παππάς είναι το alter ego του. Τίποτα από αυτά που έκανε, δεν το έκανε μόνος του. Όλα έγιναν εν γνώσει του κ. Τσίπρα», ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν είναι θέμα φιλίας, αλλά «θέμα συνενοχής», σημειώνοντας ότι «είναι θέμα προστασίας εκείνου ο οποίος εάν τον πετάξει από το τραίνο θα τον πάρει μαζί του».

Και πρόσθεσε «είναι μια σχέση αλληλοεξαρτώμενων συνένοχων προσώπων».

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή Brainstorming:

 

Facebook Comments