Άπειρη υδροξυχλωροκίνη και παρακεταμόλη για τα ανηλεή γίδια

13 mins read

Στις δύσκολες ώρες ο καθένας δείχνει τον πραγματικό του εαυτό. Αρκετοί γέμισαν καλάθια ενώ δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας σε τροφές ή χαρτιά υγείας, δημιουργώντας επικίνδυνες για την διάδοση του ιού συνθήκες σε super market.

Πολύ νωρίς εξάντλησαν τα αποθέματα αντιβακτηριδιακών υγρών  και μασκών ξεχνώντας πως αν οι συμπολίτες τους δεν βρίσκουν, κινδυνεύουν οι ίδιοι να τους κολλήσουν αν είναι φορείς χωρίς τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Άλλοι ξεχύθηκαν στις παραλίες και στους εξωτερικούς χώρους των καφέ. Έτσι αυξάνονται διαρκώς και ευτυχώς τα περιοριστικά μέτρα.

Δεν έχουν περάσει λίγες μέρες που οι γιατροί άφησαν ανοιχτό το ενδεχόμενο η υδροξυχλωροκίνη ένα φάρμακο που έχει χρησιμοποιηθεί κατά της ελονοσίας, να βοηθά στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Επειδή τα ρεπορτάζ έχει νόημα να τα κάνεις ο ίδιος, ρώτησα τον φαρμακοποιό μου σήμερα, ήδη αρκετοί συμπολίτες μας έχουν μάθει το φάρμακο και το ζητούν μέχρι να εξαντληθεί, αντίστοιχα εξαντλούν τα αποθέματα φαρμάκων με παρακεταμόλη.

Αυτή η αντικοινωνική συμπεριφορά, ο ορισμός του ατομισμού είναι και ο μόνος σίγουρος δρόμος για την κοινωνική καταστροφή καθώς ακόμα και αυτές τις κρίσιμες ώρες ελάχιστοι σκέφτονται ότι κάθε μέτρο προστασίας έχει νόημα όταν μπορεί να τηρηθεί από όλους και κάθε θεραπεία όταν είναι προσβάσιμη.

Ο περιορισμός των ακτοπλοϊκών και των πτήσεων, ο σταθερός βηματισμός προς τον περιορισμό της κυκλοφορίας είναι πλέον θέματα χρόνου καθώς το κράτος αναλαμβάνει ουσιαστικά και την συλλογική ευθύνη αφού δεν είναι εφικτή η τήρηση της ατομικής.

Στις πιο δύσκολες ώρες που έχουμε βιώσει όλοι κάποιοι επιμένουν στον ατομισμό, με τον τρόπο αυτό κινδυνεύουν και οι ίδιοι.

Μένω με το ρητορικό ερώτημα, το βρήκες το φάρμακο με την υδροξυχλωροκίνη, γνωρίζεις πότε και πως πρέπει να το πάρεις; Σαφώς όχι, άλλωστε είσαι ο ίδιος που κάθε Κυριακή γίνεσαι προπονητής, σε κάθε σεισμό σεισμολόγος και τώρα αφήνεις  ανοιχτό το ενδεχόμενο ο κορονοιός να έχει κατασκευαστεί σε εργαστήριο…

 

Facebook Comments