Δεν είναι 150 ευρώ, είναι ήδη 18.000 ραντεβού για εμβόλια

20 mins read

Τι κι αν από την Ασία μέχρι την Ευρώπη και την Αμερική του Μπάιντεν με τον οποίο έχει ξεσπάσει φρενίτιδα και όλοι θέλουν να τον αντιγράψουν, ακόμα και αριστεροί «αντικαπιταλιστές», όλοι δίνουν διάφορα κίνητρα ειδικά στους νεότερους προκειμένου να εμβολιαστούν, εδώ ξέσπασε μια έντονη αντιπαράθεση που ξεπέρασε τα κομματικά, αναμενόμενα όρια και έγινε βασικό θέμα του δημόσιου διαλόγου.

Όλα αυτά γιατί; Επειδή θα δοθεί μια ηλεκτρονική, προπληρωμένη κάρτα με 150 ευρώ σε νέους προκειμένου να παροτρυνθούν και από αυτή για να εμβολιαστούν. Μάλιστα δεν συζητάμε για 150 ευρώ που μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν, όπου και όπως θέλουν αλλά για χρήματα που θα πάνε κυρίως σε πολιτιστικές δραστηριότητες και μετακινήσεις.

Είναι άραγε δωροδοκία; Είναι μια μέθοδος που αναδεικνύει λογικές που ωθούν στην διαφθορά; Είναι κάποιο ύποπτο σχέδιο ή ένα προεκλογικό τρικ; Προφανώς όχι, παρά το γεγονός ότι η ΝΔ ειδικά στους νέους δεν τα πάει τόσο καλά δημοσκοπικά, εκλογές δεν φαίνονται στον ορίζοντα για κανένα λόγο.

Αυτό που φαίνεται στον ορίζοντα, είναι η μετάλλαξη Δέλτα, ικανή να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτη διασπορά του ιού όταν υπάρχουν πάρα πολλοί ανεμβολίαστοι στην κοινότητα, σε τοπικά λοκ ντάουνς εν μέσω θέρους και το κυριότερο σε ένα νέο «κλείσιμο» της οικονομίας το φθινόπωρο.

Για να μην πληρώσουν όλοι αυτόν τον λογαριασμό, τώρα που τα εμβόλια αρκούν για όλους, δοκιμάζονται όλες οι συνταγές προκειμένου, ειδικά οι νεότεροι που νιώθουν άτρωτοι να εμβολιαστούν προστατεύοντας πρώτα από όλα τις οικογένειες τους. Και αυτή η συνταγή θα κριθεί από το αποτέλεσμα της, αν δεν πάνε αρκετοί νέοι να εμβολιαστούν θα μπορεί κανείς να την χαρακτηρίσει λανθασμένη. Και η διόρθωση όμως θα πρέπει να εμπεριέχει άλλα κίνητρα και για ακόμα περισσότερους, όχι μια επιστροφή στην αφετηρία.

Με λίγα λόγια σημασία σήμερα έχει να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι γίνεται, για να μην επιστρέψει η χώρα στην ανεξέλεγκτη δίνη της πανδημίας. Αν συμβεί κάτι τέτοιο, ο λογαριασμός που ήδη είναι «βαρύς» θα γίνει ασήκωτος για την οικονομία και ειδικά για τους μικρομεσαίους και τους νέους εργαζόμενους.

Ο ιός δεν κοιτά την αιτία που εμβολιάστηκε κανείς, βρίσκει μπροστά του ή αντισώματα ή ανοιχτές πύλες για να εισέλθει στους οργανισμούς ειδικά των νεότερων και των ευάλωτων, σύμφωνα και με όσα δείχνουν οι τελευταίες επιστημονικές μελέτες που παρουσιάζουν οι ειδικοί της Επιτροπής.

Σήμερα πάντως λίγες ώρες μετά την έναρξη αυτής της τοξικής συζήτησης, αποδείχθηκε ότι δεν μιλάμε για 150 ευρώ. Συζητάμε ήδη για 18.000 νέους που έκλεισαν ραντεβού για να εμβολιαστούν, με το εμβόλιο της επιλογής τους. Την προηγούμενη εβδομάδα στην ίδια ηλικιακή κατηγορία των 18-25 είχαν κλείσει ραντεβού οι μισοί, δηλαδή 9.000.

Πριν τις μεγαλοστομίες λοιπόν και τις θεωρητικές αναλύσεις για το μέλλον, ας γίνουμε επιτέλους λίγο πρακτικοί, οποιοδήποτε λογικό κίνητρο κάνει έστω και έναν να εμβολιαστεί, είναι θετικό, τουλάχιστον για όποιον δεν θέλει να δει ξανά την χώρα, «κλειστή».

Facebook Comments