Έχουν κόψει καλούμπα, ετοιμαστείτε για απότομη προσγείωση

24 mins read

Καλή Σαρακοστή! Η Καθαρά Δευτέρα μας τελείωσε αλλά ο αετός της κυβέρνησης πετά ακόμα ανεξέλεγκτος μέχρι να πέσει σε σύρματα, ενοχλητικά, όπως αυτά που κάθονται τα περιστέρια του Αρκά. Στο Μαξίμου είναι σαφές πια, ότι έχουν κόψει καλούμπα.

Το γιατί θα το καταλάβετε άμεσα, αρκεί το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου για τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, που δείχνουν την ΝΔ να προηγείται. «Η δημοσκοπική διαφορά υπάρχει μόνο στη φαντασία του κ. Μητσοτάκη, των αυλικών του και των ΜΜΕ που τον στηρίζουν», τόνισε.

Ας τα πάρουμε ένα, ένα. Βασικός στόχος του πρωθυπουργού παραμένουν οι εκλογές τον Οκτώβριο, τότε, σύμφωνα με το οικονομικό επιτελείο, θα έχει ολοκληρωθεί το πακέτο των παροχών, θα έχει κερδηθεί όπως λένε η μάχη των 120 δόσεων και θα έχουν αρχίσει να αποδίδουν τα κοινωνικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση. Παράλληλα κατά τους σχεδιασμούς του Μαξίμου, θα έχει ανατραπεί το αρνητικό κλίμα εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών ειδικά στην Βόρεια Ελλάδα, γιατί θα έχει περάσει καιρός.

Όμως όσες δημοσκοπήσεις έχουν δει το φως μετά τις παροχές, και μετά τις «νίκες» για τις οποίες πανηγυρίζει η κυβέρνηση δείχνουν αν όχι διευρυμένη, σταθερή την διαφορά με την ΝΔ. Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας που έχει αγκαλιάσει προσωπικά το εγχείρημα των κεντροαριστερών που στήνουν «Γέφυρες» με τον ΣΥΡΙΖΑ, ξεχνά ότι είναι τα ίδια πρόσωπα που συναντήθηκαν πρώτη φορά στο Μέγαρο Μουσικής, για την Συμφωνία των Πρεσπών. Ονόματα που έχουν ταυτισθεί με τους πιο σκληρούς υπέρμαχους της Συμφωνίας, ενώ λοιπόν θα ακούγονται τα ονόματα όσων συμμετέχουν στις «Γέφυρες» (Μπίστης, Ρεπούση, Δανέλλης και άλλοι), αμέσως ακόμα και αυτοί που θέλουν να ξεχάσουν την Συμφωνία θα την θυμούνται.

Το άνοιγμα στο εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ δεν βγαίνει, γιατί αν και αρκετοί από αυτούς στο παρελθόν βρέθηκαν στο περιβάλλον του Κώστα Σημίτη, ο ίδιος μόνο θετικά δεν βλέπει την πρωτοβουλία, στελεχών που συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τον συνδέει συνεχώς, χωρίς αποδείξεις, με σκάνδαλα. Μάλιστα ο πρώην πρωθυπουργός μαζί με τον Γιώργο Παπανδρέου, θα δώσει το παρών στο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής στο τέλος του μήνα.

Όσο δε για το άνοιγμα στο Παπανδρεϊκό ΠΑΣΟΚ, ο Παπανδρέου δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση με τον Μπούλμαν τον επικεφαλής της ευρωομάδας των Σοσιαλιστών, αλλά μόνο οι νέοι υφυπουργοί, Τόλκας και Μωραϊτης. Το άνοιγμα στους Παπανδρεϊκούς, χωρίς Παπανδρέου, επίσης δεν βγαίνει. Στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse, το Κίνημα Αλλαγής συσπειρώνεται και αυξάνει οριακά τις δυνάμεις του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει.
Τα μέτρα δεν βγαίνουν, τα ανοίγματα δεν πιάνουν αντίθετα μέχρι τώρα συσπειρώνουν τους αντιπάλους, η Novartis αντί για κύμα μέχρι τώρα έχει τον ρόλο μπουρμπουλήθρας, το Σκοπιανό δεν ξεχνιέται. Σίγουρα επίσης, πολύ σίγουρα, το πόρισμα των εισαγγελέων για το Μάτι, μαζί με τις ανοιχτές δικογραφίες που αφορούν μεταξύ άλλων τις ευθύνες, του Στρατού, του Λιμενικού και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, θα ακολουθεί την κυβέρνηση μέχρι τις κάλπες αλλά και μετά, ακόμα και αν είναι αντιπολίτευση.

Όλα αυτά δεν είναι fake news αλλά η πραγματικότητα, σε οικονομικό, εθνικό και πολιτικό επίπεδο μαζί βέβαια με την τραγωδία που δεν θα ξεχάσει ποτέ κανείς, την φονική πυρκαγιά στο Μάτι.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μάλλον δεν παίζει θέατρο, πιστεύει όσα λέει, αποδεικνύει πόσο επικίνδυνα έχει απογειωθεί κοινωνικά η κυβέρνηση. Όταν όμως η καλούμπα κοπεί, η προσγείωση είναι σίγουρα απότομη.
Μάλλον με αυτά τα δεδομένα, αυτό θα συμβεί, στις πρώτες κάλπες που θα στηθούν μετά από 3.5, ολόκληρα χρόνια. Ρεκόρ για τα δεδομένα της Μεταπολίτευσης, χωρίς ενδιάμεσες κάλπες πριν από τις εθνικές εκλογές.

Facebook Comments