Η ενηλικίωση του ΚΙΝΑΛ: Η κρίσιμη συνεδρίαση – Ποιοι θα ηγηθούν της Κ.Ο.

13 mins read

Του Γιώργου Πιέρρου

”Τώρα που έφυγε η μαμά από το σπίτι, να αποδείξουμε ότι ενηλικιωθήκαμε’’, αυτή η φράση του Μανώλη Όθωνα ενός εκ των πιο στενών συνεργατών της Φώφης Γεννήματα και διευθυντή του γραφείου της, τα λέει όλα για τις κρίσιμες μέρες που έρχονται για το ΚΙΝΑΛ.

Όπως όλα δείχνουν η ένταση στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα αποφευχθεί και δεν θα υπάρξουν εντάσεις για τους ρόλους, λίγες μέρες μετά τον θάνατο της Φώφης Γεννήματα.

Η εσωστρέφεια άλλωστε ειδικά αυτή την περίοδο, δεν θα συγχωρεθεί από τους ψηφοφόρους του κόμματος που είναι συγκλονισμένοι από την τραγική τελευταία μάχη της Προέδρου.

Μέσα στο Σαββατοκύριακο, έγινε μεγάλη συζήτηση για το ποιος θα ηγηθεί της Κοινοβουλευτικής Ομάδας μέχρι την εκλογή της νέας ηγεσίας, με υπαρκτό τον κίνδυνο να υπάρξουν εντάσεις. Από την μια πλευρά ο Βασίλης Κεγκέρογλου ουσιαστικά αυτοπροτάθηκε βρίσκοντας στήριξη από την πλευρά στελεχών που στηρίζουν τον Γιώργο Παπανδρεύου, ως Γραμματέας της Κ.Ο. να αναλάβει θεσμικά.

Από την άλλη οι πλευρές Ανδρουλάκη και Λοβέρδου, έκλειναν προς την επίλυση του ζητήματος μέσω των κοινοβουλευτικών εκπροσώπων, Κατρίνη και Σκανδαλίδη.

Τελικά η υπόθεση έκλεισε τις τελευταίες ώρες με συζητήσεις σε πολιτισμένο κλίμα και έτσι η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας το απόγευμα στις 18.30, θα πραγματοποιηθεί χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Συμφωνήθηκε από όλες τις πλευρές να γίνει ένας διαμοιρασμός ρόλων για τον επόμενο μήνα, μέχρι τις κάλπες των εσωκομματικών εκλογών.

Ο Βασίλης Κεγκέρογλου σαν γραμματέας θα έχει σημαντικές αρμοδιότητες, αν χρειαστεί θα εκπροσωπήσει το κόμμα σε διάσκεψη προέδρων. Ενώ παράλληλα Σκανδαλίδης και Κατρίνης θα βρίσκονται μπροστά στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα, με ομιλίες και παρεμβάσεις στη Βουλή.

Όλα δείχνουν ότι η Φώφη Γεννήματα φεύγοντας αφήνει πίσω της μια σημαντική παρακαταθήκη, για τον χώρο που κράτησε όρθιο στα δύσκολα την ενότητα που μόνο αυτονόητη δεν είναι.

Facebook Comments