Η ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ πήρε τον Παπαγγελόπουλο στην πλάτη και πορεύεται

15 mins read

Όλα τούμπα, είναι ο κατάλληλος τίτλος για την θέση που πήρε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ για την υπόθεση Νοβάρτις.  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η ΝΔ μέσω μιας σκευωρίας, επιχειρεί τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για απόπειρα παρέμβασης στη δικαιοσύνη από την πλευρά της ΝΔ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και η κίνηση του πρώην πρωθυπουργού που σύμφωνα με κομματικές πηγές, είπε ότι δεν παρέλαβε την σχετική δικογραφία παρά το ότι είχε το δικαίωμα να λάβει αντίγραφο της, κίνηση που δείχνει την πρόθεση του να αποστασιοποιηθεί.

Αποστασιοποιείται όμως και από την Δημήτρη Παπαγγελόπουλο; Σαφώς όχι, καθώς η επιχειρηματολογία που ανέπτυξε περί αντίστροφης σκευωρίας από την κυβέρνηση καθώς και για την προσπάθεια αποπροσανατολισμού από την ΝΔ, είναι ακριβώς ίδια με αυτή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη για την τακτική που ακολουθεί η ΝΔ στην υπόθεση Νοβάρτις, ο γραμματέας του κόμματος είπε χαρακτηριστικά: «Η Νέα Δημοκρατία κάνει και το εξής τρικ. Δημιουργεί “παράσιτα” στην έρευνα του σκανδάλου και χωρίς να παραπέμπει τον πρώην πρωθυπουργό μιλάει μόνο για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά για να στοχοποιεί τον Αλέξη Τσίπρα. Πρόκειται για μία τακτική που έχει τα στοιχεία του ρεβανσισμού, της τοξικότητας της πολιτικής ζωής. Είναι μια διχαστική επιλογή».

Ουσιαστικά παρουσίασε ως θύμα τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο που χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση προκειμένου να στοχοποιηθεί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ Γιώργος Μουρούτης, εύστοχα στην εκπομπή Briefing είπε ότι ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος στη δήλωση του μίλησε για πρόσωπα που πληγώνουν την ΝΔ με τις πρακτικές τους, ενδιαφέρεται τόσο για την ΝΔ που έγινε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ερώτημα που προκύπτει όμως είναι, το αν ενδιαφέρεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στην Π.Γ. του κόμματος κανείς δεν τόλμησε να τον αδειάσει, αντίθετα ακούστηκαν τα δικά του επιχειρήματα, ως «γραμμή» του κόμματος.

Μπορεί στην αξιωματική αντιπολίτευση αρκετοί να υπολογίζουν στην συσπείρωση που δημιουργείται μετά από την «επίθεση» της κυβέρνησης, όταν αυτή προκαλείται όμως με έμβλημα τον Παπαγγελόπουλο, είναι σαφές ότι με αυτό θα πορευθούν.

Με λίγα λόγια πήραν τον Παπαγγελόπουλο στην πλάτη και πορεύονται…

Facebook Comments