Η Τουρκία δεν μπορεί να είναι «φίλη» μας

12 mins read

Της έστησαν ενέδρα, γάζωσαν το αυτοκίνητο της, την ακινητοποίησαν, την βίασαν, την έσυραν στην μέση του δρόμου και την λιθοβόλησαν στην μέση του δρόμου. Αυτή ήταν η «τύχη» που επιφύλαξαν οι «Σύροι πολιτοφύλακες» που μαζί με τους Τούρκους εισέβαλλαν στη Συρία, στην Κούρδισσα Χεβρίν Χαλάφ.

Η Χεβρίν Χαλάφ ήταν μόνο 35 ετών, πολιτικός αλλά και μαχήτρια όταν το χρειαζόταν ο λαός της, γενική γραμματέας του Κόμματος για τη Συρία του Μέλλοντος, ιδιαίτερα ικανή και λαοφιλής ώστε να έχει τον ρόλο της άτυπης Υπουργού Εξωτερικών του συριακού Κουρδιστάν. Η Χεβρίν δεν έμεινε στα στενά όρια της Συρίας, αναγνωρίσθηκε διεθνώς, ο λόγος της απέκτησε πραγματικό βάρος, συμμετείχε μάλιστα στις διασκέψεις του Ευρωκοινοβουλίου για το Κουρδικό ζήτημα.

Στο βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι βασανιστές της, ένας εξ΄αυτών εμφανίζεται να κλωτσά το άψυχο κορμί της και να λέει: «αυτό είναι το κουφάρι ενός γουρουνιού».

Τόσο μίσος, τόση βαρβαρότητα για την ίδια; Όχι μόνο, στόχος ήταν όλα όσα εξέφραζε, αυτά για τα οποία πάλευε, η ισότητα ανδρών και γυναικών, η ελευθερία, δημοκρατία, το κοσμικό κράτος, οι θέσεις της κατά της βίας.

Η Τουρκία έβαψε ακόμα μια φορά με αίμα τα «χέρια της», μια ακόμα «Επιχείρηση Ειρήνης» πληρώθηκε από αθώους, ο Ερντογάν απόλαυσε το θέαμα, χωρίς ούτε μια κουβέντα, χωρίς καμία συγγνώμη.

Η Τουρκία κάνει σαφές για ακόμα μια φορά ότι δεν έχει καμία θέση στην Ε.Ε., ότι δεν σέβεται καμία δημοκρατία, κανένα ανθρώπινο δικαίωμα.

Αν για μια ακόμα μια φορά δεν δεχθεί κυρώσεις αυστηρές και ουσιαστικές, αν επιτέλους δεν ακούσει δυνατά το χτύπημα της κλειστής πόρτας θα συνεχίσει το ίδιο βάρβαρα, το ίδιο ανεξέλεγκτα.

Η άγρια δολοφονία της Χεβρίν Χαλάφ δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό που προκάλεσαν ανεξέλεγκτοι βάρβαροι, αλλά οι στρατιώτες και οι σύμμαχοι της «φίλης» μας.

Facebook Comments