Ηλεκτρονική ψηφοφορία: Το απαραίτητο στοίχημα που έβαλε ο Γερουλάνος

15 mins read

“Το έχω προτείνει ήδη για τον απόδημο Ελληνισμό, αλλά πιστεύω με τα πράγματα που βλέπουμε με την πανδημία αυτό τον καιρό, θα ήταν εξαιρετικό σημαντικό να διευρύνουμε αυτό το εργαλείο. Είναι σημαντικό σε μια εποχή που η Κυβέρνηση μοιάζει να έχει χάσει την μπάλα με την υγειονομική κρίση, να χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο για την δημοκρατία ώστε να έχουμε υψηλή συμμετοχή και ισχυρή νομιμοποίηση του αποτελέσματος”, είπε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Παύλος Γερουλάνος για την ανάγκη διεξαγωγής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, μιλώντας στην ΕΡΤ Ιωαννίνων.

Η συζήτηση αυτή είχε ανοίξει και το 2017, στις τελευταίες εσωκομματικές εκλογές για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής αλλά δεν προχώρησε παρά το γεγονός ότι ήταν εφικτή η ηλεκτρονική ψηφοφορία και όπως αποδείχθηκε από την συμμετοχή, το μεγαλύτερο μέρος του κόστους θα μπορούσε να καλυφθεί.

Σήμερα όμως η πρόταση Γερουλάνου, δεν μπορεί να απορριφθεί, το επιβάλλει η πανδημία που ορίζει όλες τις αποφάσεις δείχνοντας ξανά τα δόντια της, το επιβάλλει η εποχή καθώς πλέον οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες διεξάγονται εύκολα και με απόλυτη αξιοπιστία.

Με αυτά τα δεδομένα όποιος αρνηθεί ότι υπάρχει ανάγκη για διεξαγωγή ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, θα αφήνει με την στάση του εκτός χιλιάδες, ειδικά ευπαθείς που θα αποφύγουν να ψηφίσουν με φυσική παρουσία, χιλιάδες απόδημους που ενδιαφέρονται για τις εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής που διατηρεί από την εποχή του ισχυρού ΠΑΣΟΚ στέρεους δεσμούς με την ομογένεια, ενώ παράλληλα θα είναι σαν να αρνείται την τεχνολογική εξέλιξη.

Άλλωστε πριν από λίγες ημέρες η ΝΔ απέδειξε ότι η εκλογή συνέδρων άνετα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με τους δύο τρόπους και με δια ζώσης παρουσία ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα αλλά και με ηλεκτρονική ψηφοφορία. 

Είναι αδιανόητο το ΠΑΣΟΚ, το οποίο έχει στην ατζέντα του την ψηφιακή διακυβέρνηση πολύ πριν την ανακαλύψουν οι περισσότεροι να δείξει ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει την εποχή και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Αναμφίβολα η συμμετοχή είναι το δεύτερο μεγαλύτερο στοίχημα μετά την ενότητα του χώρου.

Αρκετοί είπαν ότι ο Παύλος Γερουλάνος θα αποσυρθεί, δεν δείχνει όμως τέτοια διάθεση και σε κάθε περίπτωση έχει ήδη βάλει στο τραπέζι μια πολύ θετική πρόταση.

Θα κερδηθεί το στοίχημα; Σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε…

Facebook Comments