Η ακτινογραφία της πρότασης δυσπιστίας και το μέταλλο του ΠΑΣΟΚ

13 mins read

Πρόταση δυσπιστίας (όχι μομφής για να τα λέμε και σωστά καθώς αυτή εκφράζεται για το μέλος ή για το σύνολο του Προεδρείου της Βουλής) καταθέτει ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζοντας πολύ καλά ότι δεν θα πέσει προφανώς η κυβέρνηση, αντίθετα θα συσπειρωθεί. Παράλληλα ξέρει ότι στον χρόνο που την καταθέτει διευκολύνει και τα κυβερνητικά στελέχη να παίζουν πάνω σε μια ατζέντα αμιγώς πολιτική, αποφεύγοντας έτσι τις ερωτήσεις για την διαχείριση της “Ελπίδας”.

Ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας πέρα από τον προφανή στόχο να συσπειρώσει το κόμμα του, που πρόσκαιρα έστω θα τον πετύχει έχει βασικό θέμα την άνοδο του ΚΙΝΑΛ. Επιτείνει την προσπάθεια του να φτιάξει κάδρο για δύο! Δηλαδή του ίδιου με τον Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να βγάλει εκτός συζήτησης το ΚΙΝΑΛ που απειλεί όλο και περισσότερο τον ΣΥΡΙΖΑ, διεκδικώντας ακόμα και την θέση του.

Είναι χαρακτηριστική η πρώτη αντίδραση κορυφαίου Υπουργού της κυβέρνησης που έχει και ζόρικη ατζέντα σχετική με τις τελευταίες εξελίξεις, αυτές τις κρίσιμες ώρες. Στο άκουσμα της πρότασης δυσπιστίας από τον Αλέξη Τσίπρα, απάντησε αμέσως σε ένα δημοσιογραφικό πηγαδάκι λέγοντας χαρακτηριστικά: “Μας κάνει ξανά δωράκι”.

Κι ενώ στην κυβέρνηση είναι προετοιμασμένοι για την τριήμερη συζήτηση προσπαθώντας να βγουν κερδισμένοι στο ΚΙΝΑΛ δείχνουν να θυμούνται ότι πρέπει να αντιδράσουν σαν ΠΑΣΟΚ ξανά, απαντώντας στην επιχείρηση του ΣΥΡΙΖΑ να ταυτίσει το κόμμα που πάει να πάρει ανάσες διεκδικώντας από τον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με την ΝΔ. Οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν ότι το Κίνημα Αλλαγής θα υπερψηφίσει την πρόταση δυσπιστίας, όπως άλλωστε έκανε και στην προηγούμενη.

Παράλληλα θα ασκήσει κριτική στον Αλέξη Τσίπρα για τον χρόνο που επέλεξε και τα κίνητρα τα οποία των ώθησαν ώστε να την καταθέσει.

Με λίγα λόγια το ΚΙΝΑΛ όπως όλα δείχνουν θα δείξει ότι κρατά το μέταλλο του ΠΑΣΟΚ, υπερψηφίζοντας την πρόταση δυσπιστίας γυρνώντας πίσω το “μπαλάκι” της ταύτισης του με την ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση αναμένεται ένα πολύ ενδιαφέρον τριήμερο…

Facebook Comments