Μετά την στοχοποίηση ακολουθούν τα γκαζάκια

13 mins read

Εχθές έγινε ακόμα μια επίθεση με γκαζάκια και βενζίνη, αυτή την φορά στα γραφεία της εταιρείας Zeus+Dione την οποία έχει ιδρύσει η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκαρμπόφσκι-Μητσοτάκη. Τα γραφεία βρίσκονται στο κέντρο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Ψυρρή, αυτό δεν εμπόδισε σε τίποτα τους δράστες να ολοκληρώσουν το έργο τους, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που δέχεται επίθεση η εταιρεία και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η κ. Γκαρμπόφσκι έχει αποχωρήσει από την εταιρεία από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ είχε πραγματοποιηθεί και άλλη εμπρηστική επίθεση τον Φεβρουάριο του 2018.
Αμέσως μετά την επίθεση το γραφείο τύπου του πρωθυπουργού εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνεται μεταξύ άλλων ότι “εκεί οδηγεί η συστηματική στοχοποίηση”. Κάποιοι μάλιστα από τα “αριστερά” ενοχλήθηκαν από αυτή την ανακοίνωση, τους φάνηκε υπερβολική και περιττή. Μάλλον έχουν ξεχάσει ότι είναι αυτοί που κάθε μέρα με τόνους από fake news, στοχοποιούν “αντιφρονούντες”, καλλιεργώντας μεθοδικά το μίσος εις βάρος τους.
Τα κέντρα αυτά είναι πολύ συγκεκριμένα, άλλα καμουφλαρισμένα με ένα σοβαροφανές προφίλ, άλλα με εντελώς οπαδικό ύφος, όλα όμως ωθούν σε αυτά τα αποτελέσματα. Το ζήτημα άλλωστε δεν είναι μόνο η σύζυγος του πρωθυπουργού, είναι όμως μια ακόμα αφορμή για να κινητοποιηθούμε. Δεκάδες πολιτικοί, δημοσιογράφοι, δημόσια πρόσωπα που εκφέρουν λόγο που δεν ασπάζεται τις “αρχές” των “επαναστατών” του πληκτρολογίου στοχοποιούνται διαρκώς και αυτό έχει συνέπειες.
Μετά την στοχοποίηση ακολουθούν απειλές, ύβρεις ακόμα και γκαζάκια. Κάποια στιγμή είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι, ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να βρεθούμε στην θέση των θυμάτων αυτών των πρακτικών. Κοινωνικά, επαγγελματικά, πολιτικά οφείλουμε να απομονώσουμε τους θύτες, απαντώντας παράλληλα δυναμικά.
Γιατί πολύ απλά εδώ και τουλάχιστον δέκα χρόνια παρακολουθούμε μια συγκεκριμένη σχολή να μεταδίδει μηνύματα μίσους και συγκεκριμένες ομάδες να παίρνουν την σκυτάλη μετουσιώνοντας τα σε ανοιχτές απειλές.
Καιρός να βάλουμε τέλος!

Facebook Comments