Μηχανισμοί για τους «αντιφρονούντες» στον ΣΥΡΙΖΑ με ανοιχτή απειλή Βαξεβάνη κατά Σκουρλέτη

14 mins read

Για αντισώματα έναντι του αυριανισμού και του νεοαυριανισμού έκανε λόγο ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega και στους δημοσιογράφους, Ανδρέα Παπαδόπουλο και Θανάση Φουσκίδη για τις επιθέσεις που έχει δεχτεί από τον Κώστα Βαξεβάνη με αφορμή το γεγονός πως δεν συνυπέγραψε την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για το Documento.

Πυρά δέχθηκε και από τον Γιώργο Λακόπουλο με αρκετούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ να μιλούν για έτοιμους μηχανισμούς που στρέφονται κατά όσων δεν «συμμορφώνονται».  Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι ανάλογες επιθέσεις  έχουν δεχθεί ο Νίκος Βούτσης,  ο Ανδρέας Ξανθός , ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Νίκος Φίλης που δεν κρατούν ανοιχτούς διαύλους με τον δημοσιογράφο και δεν συνυπέγραψαν την ερώτηση.

Χαρακτηριστική είναι η φράση του Πάνου Σκουρλέτη:  «Δεν αισθάνομαι την ανάγκη να πιάσω κάποιου είδους συζήτηση με τον κ. Βαξεβάνη».

Η ταύτιση του με τον αυριανισμό καθώς και η αρνητική στάση του γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι του δεν πέρασε απαρατήρητη από τον Κώστα Βαξεβάνη που έμμεσα τον απείλησε γράφοντας στον προσωπικό του λογαρισμό στο twitter: «Όταν σε καλεί στο κανάλι ο Μαρινάκης για να βρίσεις Βαξεβάνη, σε κάνει προπαγανδιστικό video η Ομάδα Αληθείας της ΝΔ και σε προωθεί ο Άδωνις, δεν πρόκειται για προσωπικό θέμα, αλλά για σχέδιο. Και το σχέδιο και οι αρχιτέκτονες θα λάβουν απάντηση oταν πρέπει».

Εγκαλεί ουσιαστικά τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ για συμμετοχή σε οργανωμένο σχέδιο κατά του κόμματος.

Φαίνεται πως αυτή η ιστορία έχει πολλά επεισόδια ακόμα, Βαξεβάνης και Λακόπουλος συγκρούονται ανοιχτά για το ποιος θα βάλει στις θέσεις τους, τους «αντιφρονούντες» και θα βρεθεί κοντά στην ηγεσία.  Γίνονται πλέον και επίσημα παράγοντες διαμόρφωσης της επικοινωνιακής πολιτικής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Άλλωστε ο Νίκος Παππάς που βγήκε μπροστά με αμηχανία για να στηρίξει τον Δημήτρη Παπαδημούλη μιλώντας για θεμιτό πλουτισμό, μόνο αμήχανος δεν είναι όταν στηρίζει τον Κώστα Βαξεβάνη, με τον οποίο άλλωστε γιόρτασαν «αγκαλιά» τα γενέθλια του Παύλου Πολάκη.

Πάντως η εικόνα, μόνο κόμμα που κάνει στροφή προς την σοσιαλδημοκρατία δεν δείχνει…

Facebook Comments