Ο ΣΥΡΙΖΑ στενάζει από τις πανελλαδικές: Οι «ατίθασοι» βουλευτές

15 mins read

Δεν έφταναν στον Αλέξη Τσίπρα οι «53» του Ευκλείδη Τσακαλώτου που έκαναν πανελλαδική συνδιάσκεψη και εκτόξευσαν θέσεις που εμπεριέχουν από την «έξωση» της Προοδευτικής συμμαχίας από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την αυτοπρόσωπη δράση των νέων μελών, υποβαθμίζοντας τις διαδικτυακές εγγραφές του iΣΥΡΙΖΑ ήρθε και η πανελλαδική του «Πράττω» του Κοτζιά το Σάββατο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες 45 βουλευτές ετοιμάζουν την δική τους ξεχωριστή πρωτοβουλία ενόψει συνεδρίου.

Το «Πράττω» του Κοτζιά που πραγματοποίησε εχθές εκδήλωση στο «Πόλις» με τον Γερουλάνο και τον Βούτση στο πάνελ, έθεσε επίσης όρους κάνοντας κριτική σε μια πολιτική συμμαχιών που έχει προτεραιότητα τις εσωκομματικές ισορροπίες και όχι τις συγκλίσεις με άλλες κινήσεις και κόμματα. Παράλληλα η παρουσία του πρώην Προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, προκάλεσε αναταραχή στο κόμμα με αρκετούς να του ζητούν να μην δώσει το παρών στην εκδήλωση, προκειμένου να μην δίνονται «θολά» μηνύματα συσχετισμών ενόψει συνεδρίου. Όπως αποδείχθηκε δεν τους άκουσε, ούτε εκείνος.

Κι ενώ ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει αρκετούς στο κόμμα να κάνουν του κεφαλιού τους, κάνοντας κινήσεις που δεν θα σκέφτονταν καν την εποχή της παντοδυναμίας του, έρχονται και 45 περίπου βουλευτές του να δώσουν το δικό τους μήνυμα υπέρ του ανοίγματος στην κεντροαριστερά. Πρόκειται για βουλευτές που έχουν άμεση επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, αρκετοί εξ’ αυτών είναι πρώην υπουργοί και βλέπουν θετικά την μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι μιλούν ακόμα και για συνεργασίες με δυνάμεις της μετριοπαθούς κεντροδεξιάς.

Μπορεί κανείς να φανταστεί τον πονοκέφαλο του Αλέξη Τσίπρα που πια δεν ελέγχει τα πάντα με αρκετούς στο κόμμα να θέλουν «αριστερή» στροφή, τον Κοτζιά να φτιάχνει την δική του ατζέντα με δημόσιες εκδηλώσεις που απασχολούν τα ΜΜΕ και τους μισούς βουλευτές να φτιάχνουν την δική τους πλατφόρμα, ζητώντας κεντρώο ΣΥΡΙΖΑ.

Πολλά καρπούζια για μια μασχάλη; Κακό χωριό τα λίγα σπίτια; Το μόνο βέβαιο είναι ότι ο iΣΥΡΙΖΑ δεν φέρνει τα απαραίτητα αποτελέσματα και κάνει τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει τα δικά του σχέδια. Ποιο θα επικρατήσει; Το μέλλον θα δείξει, πλέον όμως ο ηγέτης δεν αποφασίζει και διατάζει. Δεν έχει το αλάθητο που διατηρούσε αήττητος, μια νέα εποχή συμβιβασμών και μαγειρεμάτων ξεκινά

Facebook Comments