Ο κόσμος της Δημοκρατικής Παράταξης απάντησε ήδη: Καληνύχτα σας κύριε Κατσιφάρα

21 mins read

Μάθαμε από την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, την κυρία Γεννηματά ότι εκείνη είναι η πρόεδρος, όπως επανέλαβε πάνω από δύο φορές, μάθαμε επίσης από την ίδια χθες ότι ο Κώστας Σημίτης δεν είναι και ότι δεν έχει λόγο στις κεντρικές αποφάσεις του ΚΙΝΑΛ, μάθαμε και ότι ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ένας απλός ευρωβουλευτής, που πρέπει να μείνει στον ρόλο του. Το κυριότερο όμως, δόθηκε το καθαρό μήνυμα ότι η «καρατόμηση» του Ε. Βενιζέλου ήταν μόνο η αρχή, αυτό αφορούσε όσους δημιουργούν εσωστρέφεια, επί της ουσίας όσους εκφράζουν την διαφωνία τους με τις επιλογές της.


Μάθαμε ότι ο Γιώργος Καμίνης ήταν η επιλογή που θα σηματοδοτήσει το άνοιγμα του ΚΙΝΑΛ στην αριστερά για την επιστροφή των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ, σχέδιο που «εμπόδιζε» ο Ε. Βενιζέλος.

Είναι να απορεί κανείς… Τι εμπόδιζε τους παλιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που τώρα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσουν τον Γιώργο Καμίνη και στις εκλογές για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ; Σε αυτές ήρθε τρίτος, με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο, Νίκο Ανδρουλάκη.

Τι εμπόδιζε τους ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ να βγάλουν πρώτο ή έστω δεύτερο τον Γιώργο Καμίνη στις ευρωεκλογές και σήμερα να είναι ευρωβουλευτής; Αντίθετα επέλεξαν για δεύτερη φορά τον Νίκο Ανδρουλάκη και την Εύα Καϊλή, αφήνοντας εκτός και τον Νίκο Παπανδρέου. Οι δύο ευρωβουλευτές του Κινήματος Αλλαγής μόνο φιλοσύριζα δεν είναι και βέβαια δεν συμφωνούν με την επιλογή της Φώφης Γεννηματά, να αφήσει εκτός βουλής τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κόσμος του Κινήματος Αλλαγής, ο κόσμος της Κεντροαριστεράς, οι πολίτες που μαζεύτηκαν στο Ακροπόλ για τους «58», όσοι έμειναν στον χώρο, στα ζόρια, στα πολύ δύσκολα τότε που άλλοι έφευγαν και πήγαιναν στον ΣΥΡΙΖΑ και άλλοι έχοντας διασπάσει πρώτα το ΠΑΣΟΚ, προσπαθούσαν να μπουν στη βουλή με άλλο κόμμα, απάντησαν καθαρά για το ποιοι τους εκπροσωπούν και ποιοι όχι.

Υπέρμαχοι των επιλογών της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής λένε ότι οι επιλογές θα κριθούν, δεν έχουν καταλάβει ότι κρίθηκαν ήδη. Υπάρχει πιο ηχηρό χαστούκι, από αυτό που δέχθηκε ο Απόστολος Κατσιφάρας στην Δυτική Ελλάδα; Ο πρώην περιφερειάρχης επέλεξε να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, επέλεξε να φωτογραφίζεται με τον Αλέξη Τσίπρα και να υμνεί τον Χρήστο Σπίρτζη, το Κίνημα Αλλαγής τον στήριξε, δίνοντας του το χρίσμα του.

Ο κόσμος της δημοκρατικής παράταξης στην Αχαΐα και όχι μόνο στήριξε τον Κώστα Σπηλιόπουλο, τον πρώην υφυπουργό και βουλευτή Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ που δεν δέχθηκε τα ταπεινωτικά αλισβερίσια με τον ΣΥΡΙΖΑ στον πρώτο γύρο και στον δεύτερο καταδίκασε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο την επιλογή της Φώφης Γεννηματά.

Αν επιχειρηματικά συμφέροντα θέλουν σε δεύτερο χρόνο, να φτιάξουν προοδευτικό μπλοκ εξουσίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν κάποιοι επιθυμούν να φέρουν τον προοδευτικό χώρο στο περιθώριο κάνοντας τον να μοιάζει με μουσειακό έκθεμα, αν κάποιοι δεν διστάζουν να αδειάσουν τον Κώστα Σημίτη και τον Ε. Βενιζέλο, η απάντηση θα δίνεται σε κάθε ευκαιρία από τον κόσμο της δημοκρατικής παράταξης.

Σε αυτές τις επιλογές, σε αυτή την στρατηγική, ξεκινώντας από την Δυτική Ελλάδα, απάντησε με μια φράση που είχε χρησιμοποιήσει ο Ανδρέας Παπανδρέου, επικαιροποιώντας την «καληνύχτα σας κύριε Κατσιφάρα».

Facebook Comments