Ο «μαρτυριάρης» Φίλης και ο διαχρονικός Φλωράκης

15 mins read

Όσο περνάει ο καιρός όλο και περισσότεροι «μαρτυριάρηδες» βουλευτές αποκαλύπτουν και επίσημα τα σχέδια του Μεγάρου Μαξίμου. Το βασικό που είναι η ακυβερνησία, με την ΝΔ να μην είναι αυτοδύναμη και το Κίνημα Αλλαγής παροπλισμένο με διλήμματα που θα βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, το αποκάλυψε ο απόλυτα «κομματικός» Νίκος Φίλης.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο News 24/7 ο πρώην Υπουργός Παιδείας δήλωσε ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι δεύτερο κόμμα,δεν θα μπορέσει να γίνει μεγάλος συνασπισμός, αφού η απάντηση από την πλευρά του θα είναι αρνητική.

«Χωρίς το πρώτο κόμμα δε γίνεται κυβέρνηση. Αυτό επιχειρεί να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ δημιουργώντας προοδευτικές συγκλίσεις και θα δούμε τότε αν το ΚΙΝΑΛ θα συνεχίσει τη δορυφοριοποίηση της ΝΔ» υπογράμμισε. Στο σημείο αυτό, αποκάλυψε και το δεύτερο μέρος του σχεδίου του Μαξίμου, που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να πιέζει το ΚΙΝΑΛ βασιζόμενο σε μια αντιδεξιά ρητορική, να μην συμμαχήσει με την ΝΔ, οδηγώντας την χώρα σε εκλογές με απλή αναλογική, προκειμένου να μην χαρακτηρισθεί ως δορυφόρος της και μέρος του συντηρητικού μπλοκ.

Τέλος ο Νίκος Φίλης έβαλε και το πολιτικό δίλημμα που θα περνά ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τις κάλπες λέγοντας: «Οι πολίτες θα επιλέξουν τον Οκτώβριο ανάμεσα στην προοπτική ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους και την παλινδρόμηση σε σκληρές νεοφιλελευθερες πολιτικές που δυστυχώς παντρεύονται με την ακροδεξιά».

Με λίγα λόγια το μενού έχει για πρώτο πιάτο, αντιδεξιά διλήμματα, για δεύτερο πιάτο την εξάντληση κάθε μέσου για να μην είναι αυτοδύναμος ο Μητσοτάκης και για κύριο πιάτο, την ακυβερνησία.

Αποκαλυπτικό αλλά ποιος πείθεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ του «συντρόφου» Καμμένου είναι ο κορμός του προοδευτικού μπλοκ εξουσίας; Ποιος πείθεται ότι ο Μητσοτάκης είναι ακροδεξιός; Ποιος πείθει το ΚΙΝΑΛ ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά το αγάπησε και το θέλει μακριά από τις συντηρητικές πολιτικές, στο πλευρό του; Ποιος πείθεται στο τέλος, ότι αξίζει να πληρώσουν το μάρμαρο των εκλογών με απλή αναλογική οι πολίτες μαζί με το οικονομικό αλαλούμ που θα φέρει;

Όπως όλα δείχνουν τα «αλαλούμ» για τους άλλους τελείωσαν, οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα δείχνουν ότι έρχεται η ώρα για το πρώτο «αλαλούμ» του Αλέξη Τσίπρα στις κάλπες, όποτε και αν αυτές στηθούν.

«Ότι κατουράς στη θάλασσα, το βρίσκεις στο αλάτι», τα είχε πει όλα με μια φράση ο ιστορικός ηγέτης του ΚΚΕ, Χαρίλαος Φλωράκης.

Facebook Comments