Οι κολλητοί των Μεγαριτομουσικάριων στα διεθνή μανταλάκια

18 mins read

Δεν πέρασε και αρκετός καιρός από το πρώτο επίσημο ραντεβού του Αλέξη Τσίπρα με τους νέους του φίλους από την κεντροαριστερά στο Μέγαρο Μουσικής, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών. Εκεί χτίστηκε η ρητορική περί συντηρητικών ή ακόμα χειρότερα ακροδεξιών που δεν κατανοούν την σημασία της «καθοριστικής» αυτής συμφωνίας για την χώρα. Από εκεί επιχειρήθηκε να δομηθεί το «προοδευτικό μέτωπο» με βάση το ποιοι στηρίζουν την «λύση» στο Σκοπιανό, επί της ουσίας ποιοι στηρίζουν την κυβέρνηση καθώς η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ήρθε μετά την ψήφο εμπιστοσύνης.
Ας δούμε τώρα πόσο προοδευτικό είναι αυτό το μέτωπο και επειδή το πολεμούν τα ΜΜΕ της συντήρησης όπως λένε οι υποστηρικτές του ας διαβάσουμε μερικούς τίτλους από τα «διεθνή μανταλάκια».
Με αφορμή την υπόθεση Πολάκη που πήρε καταναλωτικό δάνειο 100.000 ευρώ για να αντέξει την λιτότητα της υπουργικής ζωής, μετά την δημοσιοποίηση μέρους της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα γράφτηκαν:
Bloomberg: «Η Ελλάδα σε νέα διένεξη για επίθεση στην ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας».
Financial Times: «Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας κατηγορεί υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ για παρέμβαση»
Οι Financial Times  θυμίζουν ότι ο Παύλος Πολάκης έχει παραδεχθεί πως όταν ήταν δήμαρχος Σφακίων, ο δήμος είχε διπλά βιβλία. Παράλληλα, το δημοσίευμα υπενθυμίζει ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Υγεία, Βιτένις Αντριουκάιτις είχε επικρίνει τον κ. Πολάκη πρόσφατα, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, γιατί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αψηφά τον αντικαπνιστικό νόμο. «Είναι ντροπή. Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα για την υγεία», είχε πει τότε.
Reuters: «Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ελλάδας ζητά από την κυβέρνηση να χαλιναγωγήσει υπουργό»
Στο δημοσίευμα του Reuters σημειώνεται με νόημα ότι οι ελληνικές τράπεζες είναι ακόμη επιφυλακτικές με τα καταναλωτικά δάνεια, καθώς βγαίνουν από ένα “βουνό” κακών χρεών.
Οι New York Times  αναδημοσιεύουν το ρεπορτάζ του Associated Press με τίτλο:«Ο κεντρικός τραπεζίτης της Ελλάδας διαμαρτύρεται, λέει ότι υπουργός παρεμβαίνει».
Θέλετε και κερασάκι στην τούρτα; Τα Σκοπιανά ΜΜΕ έχουν γεμίσει με δημοσιεύματα που αφορύν τα SMS με περιεχόμενο «θα σε τελειώσω», «θα σε ξεφτιλίσω» και άλλα «όμορφα», που αντάλλαζαν την περίοδο της πιο κρίσιμης διαπραγμάτευσης για την Συμφωνία των Πρεσπών ο Πάνος Καμμένος με τον Νίκο Κοτζιά.
Ακούσατε κάποιον του Μεγάρου να μιλά για τις παρεμβάσεις Πολάκη; Ακούσατε κάποιον να μιλά για ηχογραφήσεις και διαρροές στο Documento; Ακούσατε κάποιον να λέει κάτι για τα χουλιγκανίστικα μηνύματα που αντάλλαζαν μεταξύ τους δύο πρώην μεν, κορυφαίοι δε, Υπουργοί της Κυβέρνησης;
Όχι δεν ακούσατε και δεν θα ακούσετε, γιατί οι νέοι φίλοι του Αλέξη Τσίπρα είναι τόσο προοδευτικοί που καταπίνουν τους κουτσαβακισμούς του Πολάκη και τόσο ελιτιστές που στην ελίτ τους χωρά ο Πάνος Καμμένος.

Facebook Comments

Τελευταία Νέα