ΑρχικήPromotionΠοια είναι η Κορτέζ που έκανε «κόπι-πάστε» ο Ηλιόπουλος;

Ποια είναι η Κορτέζ που έκανε «κόπι-πάστε» ο Ηλιόπουλος;

Το κόπι πάστε της εκλογικής καμπάνιας του Νάσου Ηλιόπουλου, έγινε το απόλυτο viral στα social media. Η γραφίστρια που έχει αναλάβει την υποψηφιότητα του για τον Δήμο της Αθήνας, δεν εμπνεύστηκε, αλλά ξεπατίκωσε ουσιαστικά την καμπάνια της Αλεξάνδρια Οκάσιο Κορτέζ του Δημοκρατικού Κόμματος. Η Κορτέζ δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο για τους Δημοκρατικούς, κέρδισε στις γενικές εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2018 τον αντίπαλο από το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, Άντονι Πάππας, και έγινε σε ηλικία 29 ετών η νεότερη γυναίκα που εξελέγη στο Κογκρέσο των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τι και αν ο Νάσος Ηλιόπουλος παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό ως ο απόλυτος ήρωας της γνωστής σειράς του Netflix, Casa de Papel. Φαίνεται ότι και οι «ήρωες» ξεμένουν από ιδέες ή δεν ασχολούνται καθόλου με την καμπάνια τους.

Το βέβαιο λοιπόν είναι ότι με την Κορτέζ έχει κοινά στοιχεία σε αυτό, ας δούμε όμως αν μπορεί να την αντιγράψει και πολιτικά.

Μετά την σπουδαία νίκη της απέναντι στον έμπειρο Δημοκρατικό Τζο Κρόουλι με τις δέκα θητείες, στο 14ο εκλογικό τμήμα της Νέας Υόρκης, έγινε η φωνή του Δημοκρατικού Σοσιαλισμού, στους Δημοκρατικούς, όπου πλέον συγκρούονται δύο στρατόπεδα στο εσωτερικό τους. Από την μια οι μετριοπαθείς και έμπειροι που σε αρκετά ζητήματα συμπλέουν με τους Ρεπουμπλικανούς και από την άλλη το νέο ρεύμα, που θέλει να στρίψει προς τα αριστερά το τιμόνι της ιστορικής παράταξης.

Η Κορτέζ αν και μόλις 28 ετών ανέδειξε μια νέα ατζέντα. Έφερε στο  προσκήνιο ζητήματα όπως η κατάργηση της υπηρεσίας μετανάστευσης και τελωνειακής επιβολής (#AbolishICE) και την εγκαθίδρυση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, της υγειονομικής περίθαλψης και της στέγασης ως «αναφαίρετων αμερικανικών δικαιωμάτων». Παράλληλα έγινε η αιτία να διεκδικήσουν αντίστοιχο χώρο στο Δημοκρατικό Κόμμα, δεκάδες νέα στελέχη με προοδευτικές προτάσεις.

Με λίγα λόγια η Κορτέζ ανεξάρτητα από το αν θα τα καταφέρει, προσπαθεί να χαράξει τον δικό της δρόμο, να καθορίσει την πορεία του Δημοκρατικού Κόμματος απέναντι στον Ντόναλντ Τράμπ.

Ακούσατε ποτέ από τον Νάσο Ηλιόπουλο, μια καινοτόμα πρόταση; Τον είδατε να έρχεται σε ρήξη με τους ακροδεξιούς και τους δεξιούς  του κυβερνητικού συνασπισμού που μετείχε μέχρι πρόσφατα; Τον είδατε να έρχεται σε αντιπαράθεση με τον Παύλο Πολάκη; Να καταδικάζει τις ανοιχτές παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη; Τον είδατε να εμπνέει μια νέα γενιά στελεχών;

Η Κορτέζ που προέρχεται από μια φτωχή οικογένεια, από το Πουέρτο Ρίκο, βαδίζει στο δικό της μονοπάτι, δεν φανταζόταν όταν ήταν μικρή και διάβαζε με μανία όπως ομολογεί κόμικς, ότι κάποια στιγμή θα βρεθεί στο εξώφυλλο ενός τέτοιου περιοδικού. Η Devil’s Due Comics ανακοίνωσε ότι στο επόμενο κόμικ της που θα κυκλοφορήσει στις 15 Μαϊου θα είναι πρωταγωνίστρια.

Σίγουρα δεν φανταζόταν επίσης,ότι ένας νέος, αριστερός, στην Ελλάδα, δεν θα έβγαζε άχνα για μια κυβέρνηση που βασίζεται στην ψήφο σκληρών δεξιών και ότι αντί να επιστραστεύσει την φαντασία του ακόμα και στην εκλογική του καμπάνια, θα προτιμούσε το κόπι-πάστε, που έγινε γνωστό από τον Παύλο Πολάκη.