ΣΥΡΙΖΑ, στο βαθύ, παλαιό ΠΑΣΟΚ τριγύριζα!

21 mins read

Όσοι παρακολουθούν προσεκτικά τις κινήσεις στην πολιτική σκηνή, δίνοντας προσοχή όχι μόνο στους πρωταγωνιστές αλλά και στους κομπάρσους, είδαν με έκπληξη πριν από δυο περίπου εβδομάδες να γίνεται πρωτοσέλιδο σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες η αποχώρηση 108 στελεχών του ΚΙΝΑΛ.
Τα φιλοκυβερνητικά μέσα μιλούσαν για “μαζική αποχώρηση” που στην πραγματικότητα βέβαια αντικατοπτρίζει το 0,035% των στελεχών του ΚΙΝΑΛ. Το περίεργο είναι ότι κάποιους από αυτούς, που δεν τους είχαμε ξαναδεί ποτέ στην τηλέοραση όσο ήταν στο ΚΙΝΑΛ, τους θαυμάσαμε μετά την αποχώρησή τους να δίνουν “προεδρικού” στυλ συνέντευξη στη δημόσια τηλεόραση, χωρίς αντίλογο.

Η έκπληξη έληξε με τον ανασχηματισμό, που ήρθε να επιβεβαιώσει ότι όποιος φέυγει από το ΚΙΝΑΛ δε γίνεται μόνο προωτοσέλιδο ή εκπομπή σε φιλοκυβερνητικό ΜΜΕ, αλλά μπορεί να θαυμάσια να γίνει και υπουργός!
Θάνος Μωραΐτης: ο νέος υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών είναι ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, δεξί χέρι της Φώφης Γεννηματά, στενά συνδεδεμένος με τον Γιώργο Παπανδρέου, που παραιτήθηκε και αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ μόλις πριν από δυο μήνες, τον Δεκέμβριο του 2018. Μόλις σήμερα, μετά την υπουργοποίησή του, κατέβασε και την ιστοσελίδα του.
Για να μη μπορούν να διαβάσουν οι χρήστες του διαδικτύου ότι τον Ιούνιο του 2016 δήλωνε “Ο Τσίπρας έσπειρε ανέμους και θερίζει θύελλες” και τον Μάιο του 2015 διαπίστωνε, μιλώντας για τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι “αυτή δεν είναι μια κυβέρνηση της Αριστεράς γιατί υπερασπίζεται τη στασιμότητα”.
Άγγελος Τόλκας: ο νέος υφυπουγός Μεταναστευτικής κατείχε τη θέση του Γραμματέα Τοπικής Αυτοιδιοίκησης. Επίσης προσδιοριζόταν ως “Παπανδρεϊκός”, υπήρξε μάλσιτα υπουργός Επικρατείας του ΓΑΠ.
Πριν λίγους μόλις μήνες, τον Οκτώβριο του 2018, ήρθε σε σύγκρουση με τη Φώφη Γεννηματά επειδή ζήτησε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και δεν του έκανε το χατήρι, οπότε παραιτήθηκε.
Όπως αποδεικνύεται, ο δρόμος των στελεχών που θέλουν να μετακομίσουν από το ΚΙΝΑΛ στο ΠΑΣΟΚ είναι στρωμένος με ρόδα.
Τόσο που να επιτρέπει στο ΚΙΝΑΛ να μιλά για “γνωστούς κυνηγούς της καρέκλας, πολιτικά αγορασθέντες υφυπουργούς”. Φαίνεται επίσης πως ο δρόμος προς τις εκλογές είναι στρωμένος με μπανανόφλουδες σοσιαλδημοκρατίας, που πολλοί εμφανίζονται πρόθυμοι θα τις πατήσουν.
Πρώτοι τις πάτησαν οι “εκσυγχρονιστές” ή “ανανεωτικοί” που έτρεξαν στο Μέγαρο Μουσικής να στηρίξουν τον Αλέξη Τσίπρα για τη Συμφωνία των Πρεσπών, θεωρώντας προφανώς ότι αρχίζει επίκειται η ολοκληρωτική του στροφή στην Κεντροαριστερά με όρους ευρωπαϊκού σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. Στην πορεία κατάλαβαν ότι η πολιτική επιβίωση Τσίπρα εξαρτάται από ακραιφνείς δεξιούς που του δίνουν λευκή επιταγή – μέσω επιστολών – να συνεχίσει να κυβερνά.
Τώρα, οι “εκσυγχρονιστές” πάνε στην άκρη και έρχεται η ώρα για το “βαθύ ΠΑΣΟΚ”, το παλαιό ΠΑΣΟΚ, κι αυτό δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά καταβολών και νοοτροπίας. Αυτό το παλαιό ΠΑΣΟΚ θέλει να έχει μαζί του ο Τσίπρας για να χτίσει την επόμενη μέρα του στην αντιπολίτευση, όπου οδεύει μετά την επικείμενη εκλογική του ήττα. Με Σπίρτζη, Ξενογιαννακοπούλου, Τζάκρη, Κουρουμπλή, Μπόλαρη, Μωραΐτη, Τόλκα και τα άλλα παιδιά… Σύριζα, στο βαθύ, παλαιό ΠΑΣΟΚ τριγύριζα!
 
 

Facebook Comments

Τελευταία Νέα