Στις 20 Οκτωβρίου 1968, η Τζάκι Κένεντι παντρεύεται τον Αριστοτέλη Ωνάση στον Σκορπιό.
Ήταν το αντίθετο ενός «παραμυθένιου γάμου», καθώς προκάλεσε σοκ και απογοήτευση στο τζετ σετ και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Σε πολλούς θαυμαστές δεν άρεσε η ιδέα της 39χρονης να παντρευτεί τον 62χρονο Έλληνα μεγιστάνα της ναυτιλίας.
Η χήρα Κένεντι, που τόσο αγάπησε ο αμερικανικός λαός ως Πρώτη Κυρία, γινόταν πλέον σύζυγος ενός ξένου πανίσχυρου επιχειρηματία.
O Ωνάσης είχε κατηγορηθεί από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για απάτη στις αρχές της δεκαετίας του ’60, είχε χωρίσει και για χρόνια είχε ανοιχτή σχέση με την ντίβα της όπερας Μαρία Κάλλας. Στις ΗΠΑ, θεωρούνταν ένας χυδαίος, φιλόδοξος εκατομμυριούχος που θα έκανε τα πάντα για να εδραιωθεί στην εξουσία.
Η Τζάκι συνάντησε για πρώτη φορά τον Ωνάση κατά τις φθινοπωρινές διακοπές της το 1963, όταν την προσκάλεσαν να περάσει χρόνο στο γιοτ του Ωνάση. Η γνωριμία έγινε μέσω της μικρότερης αδερφής της Τζάκι, Lee Radziwill, η οποία φέρεται να είχε στενή σχέση με τον Ωνάση.
Μετά τον θάνατο του πρόωρα γεννημένου γιου της, Πάτρικ, το καλοκαίρι του 1963, η Τζάκι είχε πάθει κατάθλιψη και η αδερφή της πίστευε ότι ένα ταξίδι στην Ελλάδα θα της έκανε καλό. Η Τζάκι εντυπωσιάστηκε που η αδερφή της ήταν φίλη με έναν από τους πιο πλούσιους άντρες του κόσμου.
Η Τζάκι πέρασε υπέροχα στο Ιόνιο. Περπατώντας με τον Ωνάση στην άκρη του νερού, λέγεται ότι του είπε ότι θα ήθελε οι διακοπές της στο ελληνικό νησί να μην τελείωναν ποτέ και ότι δεν της άρεσε η ζωή της ως Πρώτη Κυρία.
Πέντε χρόνια αργότερα, η ζωή της Τζάκι ήταν σε χάος. Μετά τη δολοφονία του συζύγου της, είχε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα και, μετά τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι, φοβήθηκε τόσο πολύ για τη ζωή της και τις ζωές των παιδιών της που λίγο έλειψε να γίνει παρανοϊκή.
Λίγες μέρες πριν τον γάμο, στις 15 Οκτωβρίου, το πρωτοσέλιδο της «Boston Herald Traveler» ανέφερε ότι «Η χήρα του Τζον Κένεντι και ο Αριστοτέλης Ωνάσης σύντομα παντρεύονται». Αμέσως επικράτησε χάος στα media. Η Τζάκι εγκατέλειψε το διαμέρισμά της στην 5η λεωφόρο της Νέας Υόρκης δηλώνοντας: «Στην Ελλάδα με περιμένει η ευτυχία», και επιβιβάστηκε στο Μπόινγκ που είχε ναυλώσει για αυτήν και τη συνοδεία της ο τότε μελλοντικός της σύζυγος.
Ο γάμος
Οι καλεσμένοι ήταν ελάχιστοι και είχαν φτάσει από την προηγούμενη μέρα. Από την πλευρά της Τζάκι ήταν τα δύο παιδιά της, η μητέρα της, ο πατριός της, και η αδερφή της. Εκεί ήταν και τα παιδιά του Αριστοτέλη Ωνάση από τον πρώτο του γάμο με την Τίνα Λιβανού, ο Αλέξανδρος και η Χριστίνα.
Η πρώην Πρώτη Κυρία των Ηνωμένων Πολιτειών φορούσε ένα ντε-πιες του Ιταλού σχεδιαστή Valentino από σιφόν και δαντέλα σε μπεζ χρώμα, το οποίο μάλιστα είχε ξαναφορέσει 6 μήνες νωρίτερα στο γάμο της φίλης της Ελάιζα Λόυντ με τον υποκόμητα Μουρ που είχε γίνει στη Νέα Υόρκη.
Οι βέρες ήταν απλές και κλασικές ενώ οι ολόχρυσες μπομπονιέρες- ειδική παραγγελία στον οίκο Ψαράκη- σχημάτιζαν καλαθάκια φλωρεντινού μοτίβου με τρία χερούλια. Το εκκλησάκι του Σκορπιού είχε διακοσμηθεί λιτά με μερικές γλάστρες από γαρδένιες.
Μετά τη γαμήλια τελετή ακολούθησε δεξίωση στη θαλαμηγό «Χριστίνα», που στο παρελθόν είχε φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων, τον Γουίνστον Τσόρτσιλ, την Γκρέτα Γκάρμπο και -φυσικά- τη Μαρία Κάλλας.
Αν και η απόστασή τους παρέμενε εμφανής ακόμα και κατά τη διάρκεια του γάμου, θεωρήθηκε από πολλούς ως ο «γάμος του αιώνα».
H σχέση του Ωνάση με την Τζάκι σύντομα άρχισε να φθείρεται, ενώ το 1973 η απόσταση μεταξύ τους μεγάλωσε. Αιτία ήταν ο αιφνίδιος θάνατος του γιου του Ωνάση, Αλέξανδρου, που καταρράκωσε τον Έλληνα κροίσο. Δύο χρόνια μετά από το τραγικό περιστατικό, στις 15 Μαρτίου του 1975, ο Ωνάσης έφυγε από τη ζωή. Αν και η Τζάκι πήρε 26 εκατ. δολάρια για να παραιτηθεί από κάθε αξίωση από την περιουσία του Ωνάση, δεν κατάφερε ποτέ να αλλάξει επώνυμο, αφού ένας από τους όρους του συμφωνητικού που της εξασφάλιζε τα χρήματα ήταν να μην αποχωριστεί το όνομα Ωνάση.