ΑρχικήΤο ημερολόγιο του ΠιέρρονταΜήνυμα στον Γιάννη Ραγκούση: Όχι, οι δημοσιογράφοι δεν φιμώνονται

Μήνυμα στον Γιάννη Ραγκούση: Όχι, οι δημοσιογράφοι δεν φιμώνονται

«Φίλε Γιάννη εσύ σκέψου ποια σημαία κρατάς σήμερα, σκέψου καλά ποιος καταστρέφει σήμερα», ήταν η απάντηση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στον Γιάννη Ραγκούση κατά την διάρκεια της συζήτησης, πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις διαδηλώσεις.

Φαίνεται όμως πως ο Γιάννης Ραγκούσης δεν θέλει να θυμάται ποια σημαία κρατούσε κυρίως στο παρελθόν, χαρακτήρισε το νομοσχέδιο χουντικό, ύψωσε τους τόνους και μίλησε για πιστή αντιγραφή του νομοθετικού διατάγματος της χούντας του 1971.

Τι κι αν ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο Αντώνης Μανιτάκης και άλλα σημαντικά πρόσωπα με αγώνες για την δημοκρατία είχαν αντίθετη άποψη. Ο Αλιβιζάτος έγινε ξαφνικά συντηρητικός και ο Μανιτάκης κατά τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, απλώς υπουργός του Σαμαρά, ξέχασαν βέβαια ότι ήταν επιλογή του Φώτη Κουβέλη που σήμερα βρίσκεται δίπλα τους. Ξέχασαν άλλωστε ότι ο ίδιος ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν υπουργός σε κυβέρνηση με το ΛΑ.Ο.Σ. του Καρατζαφέρη.

Ξέχασαν τον κόσμο που διαμαρτυρόταν στην Κερατέα για την βία από τις αστυνομικές δυνάμεις αναφέροντας ξανά το όνομα του Γιάννη Ραγκούση, ξέχασαν τις κινητοποιήσεις των φορτηγατζήδων,ξέχασαν όσα είχε θυμίσει πρόσφατα ο Γιώργος Φλωρίδης για την θέση του στο ζήτημα της αποκομιδής απορριμμάτων από ιδιώτες, ξέχασαν ή δεν θέλουν να θυμούνται στον ΣΥΡΙΖΑ, λίγη σημασία έχει.

Αυτό που δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ, γιατί είναι ζήτημα δημοκρατίας, είναι να αναφέρονται και να υπενθυμίζονται όσα οι ίδιοι επιθυμούν, οι δημοσιογράφοι δεν πρόκειται να δημοσιεύουν μόνο ότι δεν ενοχλεί τον Γιάννη Ραγκούση.

Οι εποχές άλλαξαν, πλέον οι ιαχές του Παύλου Πολάκη για το θάψιμο των δημοσιογράφων στα τρία μέτρα φαντάζουν μακρινές, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο καναβάτσο μετά από τρεις αλλεπάλληλες συντριπτικές ήττες, σε εθνικές, αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές.Η συνολική συμπεριφορά αρκετών στελεχών του κόμματος καταδικάστηκε στις κάλπες από τους πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώνουν και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, το 2011 η κυβέρνηση Παπανδρέου είχε βάλει στα σκαριά νομοθετική πρωτοβουλία (που δεν ολοκληρώθηκε) για τον περιορισμό των διαδηλώσεων. Αρμόδιοι Υπουργοί τότε ήταν ο Χρήστος Παπουτσής και ο Γιάννης Ραγκούσης, εκείνοι είχαν αναλάβει να ενημερώσουν και τους υπόλοιπους βουλευτές, μάλιστα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές στην προετοιμασία της σχετικής πρότασης συμμετείχε και η Ρεγγίνα Βάρτζελη που σήμερα βρίσκεται επίσης στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Γιάννης Ραγκούσης φέρεται να υποστήριζε οτι ήταν σημαντική η μεταρρύθμιση και μάλιστα να είχε προτείνει για την γενική εποπτεία τον τότε αντιπρόεδρο Θεόδωρο Πάγκαλο. Υπουργός Δικαιοσύνης ήταν ο Χάρης Καστανίδης.

Η κατάληξη ήταν η πρωτοβουλία να μην ολοκληρωθεί ποτέ, να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο, αφού σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Χρήστος Παπουτσής υποστήριξε ότι εκείνη την χρονική περίοδο θα μεταφραζόταν ως προσπάθεια καταστολής των πρώτων αντιμνημονιακών διαδηλώσεων.

Η δημοσιοποίηση αυτών των πληροφοριών έκανε τον Γιάννη Ραγκούση να ξεκινήσει ένα γύρο τηλεφωνημάτων σε δημοσιογράφους, μάλιστα απείλησε τον συνάδερφο Μιχάλη Μιχαήλ ότι θα κινηθεί νομικά.

Μόνο που η δημοσιογραφία πια δεν φιμώνεται, κανείς δεν φοβάται, κανείς δεν θα θαφτεί από τον Παύλο Πολάκη, πολιτικός που θίγεται αν ευσταθούν τα περί αντιθέτου κάνει δήλωση διάψευσης, οι δημοσιογράφοι την δημοσιεύουν και οι πολίτες κρίνουν. Πολιτικός που θέλει να εκφοβίσει δημοσιογράφους απειλεί με εξώδικα διά τηλεφώνου.