Μόνο 42%; Γιατί όχι 52%;

12 mins read

4 λεπτά μόνος στο σποτ του ΣΥΡΙΖΑ για το νέο σήμα, 4 ώρες μόνος και στην ΔΕΘ αλά Φιντέλ Κάστρο ο Αλέξης Τσίπρας.  Αρκετοί μπορεί να περίμεναν μια ομιλία που να σηματοδοτεί ένα νέο προφίλ για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ωστόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να θυμίσει το παλιό, εκείνο του πρώτου προγράμματος της Θεσσαλονίκης.
 Θα διαγράψει ιδιωτικό χρέος, θα λύσει με μιας τα ελληνοτουρκικά, είδε την «άβυσσο» σε όσα συμβαίνουν στην Μόρια, αυτήν που δεν έβλεπε όταν κυβερνούσε, θυμήθηκε ότι υπάρχουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. 
Το αποκορύφωμα ήρθε όμως όταν μπήκε το θέμα των εκλογών, από την στιγμή που ο ίδιος θεωρεί ότι η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για την χώρα τόσο απέναντι στην πανδημία αλλά και στα εθνικά ζητήματα. Από την μια είναι καταστροφική από την άλλη όμως  ο ίδιος υποστήριξε ότι σε αυτή την συγκυρία δεν μπορεί να ζητήσει εθνικές εκλογές, γιατί θα ήταν ανεύθυνο…
Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε με τον επόμενο εκλογικό πήχη, δηλαδή το 42%. Τι και αν το 36% είναι το ταβάνι του ΣΥΡΙΖΑ όταν κέρδιζε εκλογές και μάλιστα χωρίς φθορά και πριν από αλλεπάλληλες ήττες; Τι και αν στις δημοσκοπήσεις περισσότερο από έναν χρόνο μετά τις εκλογές δεν μπορεί να επωφεληθεί από τα λάθη της κυβέρνησης; Ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί ότι στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση θα σπάσει τα κοντέρ… Την ίδια ώρα πάντως η δημοσκοπική εικόνα δείχνει ότι μπορεί να τα σπάσει αλλά προς τα κάτω, καθώς το κόμμα του βρίσκεται στο ψυχολογικό όριο του 20%.
Μέσα σε όλα αυτά από την συνέντευξη του στην ΔΕΘ άνοιξε και νέο μέτωπο με το tvxs του Στέλιου Κούλογλου, καθώς δημοσίευμα του σάιτ, υποστηρίζει ότι «κόπηκε» από τα μέσα που θα έκαναν ερωτήσεις εξαιτίας δημοσιευμάτων που έκαναν κριτική στις επιλογές των νέων τομεαρχών. 
Κατά τα άλλα 42%… Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκει τον εαυτό του, πάει σε γνώριμα μονοπάτια.

Facebook Comments