Ο Ρέππας και οι «λαγοί» του σχεδίου της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ

15 mins read

«Το ΚΙΝΑΛ ασφαλώς και δεν είναι ο «φυσικός σύμμαχος» του ΣΥΡΙΖΑ. Σίγουρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας πολιτικός φορέας με τον οποίο πρέπει να έχουμε διάλογο, πολύ περισσότερο όταν έχουμε διάλογο με άλλους πολιτικούς φορείς που ανήκουν στην άλλη πλευρά του πολιτικού λόφου» είπε μιλώντας στο Mega o πρώην υπουργός και στέλεχος του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Ρέππας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που κλείνει το μάτι στον ΣΥΡΙΖΑ, έχει ενδιαφέρον όμως η χρονική περίοδος που επιλέγει να το επαναλάβει. Την ώρα που πολλοί στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για πρόωρες εκλογές και επενδύουν στην απλή αναλογική για να αποκτήσουν ξανά προοπτική εξουσίας, φαίνεται πως και στο ΚΙΝΑΛ υπάρχουν κάποιοι που έχουν τις ίδιες ελπίδες και εκφράζονται από τον Δημήτρη Ρέππα.

Η αντιδεξιά ρητορική, τα περί προοδευτικού μετώπου με τον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην ΝΔ και βέβαια οι ελπίδες πως με την απλή αναλογική θα υπάρξει ενδεχόμενο ακυβερνησίας και ένα ικανό άθροισμα αποτελούμενο από ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να κοντράρει τον Μητσοτάκη, αποτελούν ένα επεξεργασμένο σχέδιο στελεχών παλαιάς κοπής του ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο από το ΚΙΔΗΣΟ του Γ. Παπανδρέου.

Άλλωστε για όσους έχουν μνήμη αυτά τα αντιδεξιά μέτωπα προκαλούν γέλιο καθώς «ξεχνούν» όσοι τα λένε όπως και ο Δημήτρης Ρέππας πως έχουν συγκυβερνήσει με το ούλτρα δεξιό ΛΑΟΣ, του Καρατζαφέρη.

Είναι απολύτως σαφές λοιπόν ότι δεν είναι τυχαία η δήλωση του πρώην υπουργού, ούτε ο χρόνος, ο Δημήτρης Ρέππας, με όρους παραπολιτικούς, λειτουργεί ως «λαγός» της συνεργασίας που επιθυμούν κάποιοι εντός του ΚΙΝΑΛ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το βέβαιο είναι ότι αυτά τα σχέδια δεν συμβαδίζουν με την «γραμμή» του κόμματος. Η απάντηση του διευθυντή επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Παναγιώτη Βλάχου είναι  σαφής «Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχουμε κοινό πολιτικό DNA, η πορεία μας είναι αυτόνομη».

 

Όπως όλα δείχνουν μια φουρνιά στελεχών άλλης εποχής, αρνούνται να κάνουν πίσω, αρνούνται να κάνουν χώρο στη νέα γενιά , αρνούνται να αποδεχθούν ότι πλέον έχουν ξεπεραστεί από την εποχή και έχουν ξεχαστεί από την κοινωνία που αναζητά λύσεις πρακτικές για την δύσκολη περίοδο που έρχεται.

«Λαγοί» και σχέδια επί σχεδίων, το Ημερολόγιο Πιέρροντα θα βρίσκεται στις επάλξεις για να τα αποκαλύπτει νωρίς…

Facebook Comments

Τελευταία Νέα