Συνάδελφοι στα μανταλάκια από την Αυγή

15 mins read

Η “Αυγή” πέρα από χαμηλές πτήσεις σε πωλήσεις παρά την κομματική-οικονομική στήριξη από τον ΣΥΡΙΖΑ που την κρατά στη ζωή, έχει εδώ και πολύ καιρό διαγράψει την ιστορία της, δεν έχει πια καμία σχέση με την εφημερίδα της ανανεωτικής αριστεράς που γνωρίζαμε. Απόδειξη πως πολλές φορές έχει ίδια προσέγγιση με εφημερίδες της λαϊκής δεξιάς αλλά και με το Ντοκουμέντο, του Βαξεβάνη. 
Ο λόγος είναι απλώς, η εφημερίδα πλέον παίζει τα ρέστα της με μεθόδους που θυμίζουν οπαδικά έντυπα στοχοποιώντας ακόμα και δημοσιογράφους, που κατά τα άλλα δημοσίως οι αρθρογράφοι της, τους αποκαλούν συνάδελφους. 
Είναι η ίδια εφημερίδα που έβαλε πλάτη στο έκτρωμα Παππά για τα κανάλια, είναι η ίδια εφημερίδα που υποδέχθηκε με πανηγυρισμούς το κλείσιμο του Mega, είναι η ίδια εφημερίδα που σήμερα δεν δίστασε να βγάλει πρωτοσέλιδο με δημοσιογράφους σε πρώτο πλάνο για να τους στοχοποιήσει. 
Είχαν το θράσος να πάρουν καφέ από έξω και να βγάλουν φωτογραφία με τον πρωθυπουργό, άρα βρέθηκε η χρυσή ευκαιρία να τους παρουσιάσουν ως ανάλγητους χρεώνοντας τους τις καταστροφές από την κακοκαιρία και τις απώλειες ανθρωπίνων ζωών. Και όλα με συμβολισμούς, με την φωτογραφία τους στο πρωτοσέλιδο της, χωρίς πολλά λόγια, το μίσος εκτοξεύεται έντεχνα μέσω της καθαρής στοχοποίησης τους.
Θα πείτε ποιος διαβάζει σήμερα ένα κομματικό έντυπο που δεν το επιλέγουν, ούτε οι ψηφοφόροι του κόμματος που το χρηματοδοτεί. Η υποσημείωση είναι σωστή, κανείς δεν διαβάζει πια την Αυγή από τις πωλήσεις της φαίνεται ότι βαριούνται να την ανοίξουν ακόμα και στα κομματικά γραφεία. 
Έχει όμως μια χρησιμότητα κρεμιέται στα περίπτερα και βλέπουν όσοι περνούν το πρωτοσέλιδο της, αυτή είναι και η μόνη χρησιμότητα της εφημερίδας. Κρεμά αντιπάλους στα μανταλάκια. Έπαιξε άλλωστε αυτόν τον ρόλο ακριβώς, στην υπόθεση Novartis.
Καιρός να μιλήσουμε ανοιχτά, οι δημοσιογράφοι διαφωνούμε σε πολλά ενίοτε συγκρουόμαστε και σκληρά, δεν στοχοποιούμε όμως ο ένας τον άλλο. Δεν δίνουμε αυτόν που έχει διαφορετική άποψη στον όχλο για να τον κατασπαράξει. 
Σήμερα ο Δημήτρης και η Χριστίνα, αύριο άλλοι, καιρός να ξυπνήσουμε για να βάλουμε τέλος στον χουλιγκανισμό. Το μήνυμα των “συναδέλφων” της Αυγής είναι σαφές, δεν υπάρχει αλληλεγγύη για τους αντιφρονούντες, μόνο στοχοποίηση.

Facebook Comments