Το Ημερολόγιο Πιέρροντα προτείνει 4 μίνι σειρές βασισμένες σε πραγματικές ιστορίες

22 mins read

Μέρες καραντίνας αλλά η άδεια έχει νόημα όταν το «Μένουμε Σπίτ» δεν είναι πλήρες και δουλεύεις ακόμα. Τώρα ο χρόνος για «μελέτη» στο Netflix είναι επιτέλους επαρκής.

Επειδή όμως αυτές οι «έρευνες» που φτάνουν μέχρι το ξημέρωμα (ω ναι, δεν έχει ξύπνημα αυτές τις μέρες) πρέπει να μοιράζονται. Αποφάσισα από το ημερολόγιο μου, να προτείνω τις καλύτερες σειρές  που έχω δει αυτές τις μέρες στο Netflix,  αποτελούνται από μια σεζόν και βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες.Έτσι  μαθαίνουμε για πραγματικά γεγονότα και παράλληλα γλιτώνουμε το γνωστό ξεχείλωμα των μεγάλων σειρών.

Unorthodox

H 19χρονη Έστι το σκάει από την υπερορθόδοξη εβραϊκή κοινότητα και τον σύζυγο της, παίρνει το ρίσκο να αφήσει το Μπρούκλιν και αναζητά την ελευθερία στο Βερολίνο, όπου θα ανακαλύψει τον εαυτό της, την μουσική, νέα συναισθήματα και ανθρώπους μέχρι και την ίδια της την μητέρα. Το βέβαιο είναι ότι ο σκληροπυρηνικός Χασιδιστής Εβραίος σύζυγος της δεν θα την αφήσει να το απολαύσει έτσι χωρίς εμπόδια. Κάπου εκεί το κυνήγι για την ελευθερία ξεκινά. Η μινι σειρά βασίζεται στα απομνημονεύματα της Ντέμπορα Φέλντμαν. Η 24χρονη Ισραηλινή ηθοποιός Σίρα Χάας είναι εντυπωσιακή στο ρόλο της Έστι. Τέσσερα επεισόδια, περίπου μια ώρα το καθένα. Αν δεν το έχετε ήδη δει ξεκινήστε το άμεσα, σε ένα τετράωρο θα έχετε βγάλει μια καταπληκτική σειρά.

 

When they see us

Επιλέγοντας τυχαία 5 μαύρους πιτσιρικάδες από το Χάρλεμ η αστυνομία τους χρεώνει τον βιασμό και την κακοποίηση μιας γυναίκας στο Σέντραλ Πάρκ, χωρίς να υπάρχει κανένα ενοχοποιητικό στοιχείο εναντίον τους και στρέφοντας τον ένα απέναντι στον άλλο.  Η σειρά βασίζεται σε πραγματική ιστορία, οι πρωταγωνιστές της έγιναν γνωστοί ως οι «5 του Σέντραλ Πάρκ», χάνοντας μεγάλο μέρος από την ζωή τους στις φυλακές και έχοντας ακόμα και μετά την έξοδο για πολύ καιρό το στίγμα του βιαστή. Δύο βραβεία Emmys, δεκάξι συνολικά υποψηφιότητες, επιβεβαιώνουν απλά ότι είναι μια από τις καλύτερες μίνι σειρές με την «ταμπέλα», βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα.  Και αυτή χρειάζεται λίγες ώρες στον καναπέ και σίγουρα δεν θα πείτε ότι πήγαν χαμένες.

 

Spy

Η σειρά βασίζεται στην ιστορία ενός θρυλικού Ισραηλινού κατάσκοπου, του Ελι Κοέν, Εβραίου από την Αίγυπτο, πράκτορα της Μοσάντ που υποδυόταν για χρόνια τον Άραβα φανατικό αντισημίτη ζώντας στην Δαμασκό. Στην καρδιά του αντίπαλου στρατοπέδου, κερδίζει την εμπιστοσύνη της Συριακής κυβέρνησης και ξεκινά έναν αγώνα επιβίωσης, παρατηρώντας τις τεράστιες επιπτώσεις στον εαυτό του αλλά και στην οικογένεια του που δεν γνωρίζει την πραγματική του δουλειά. Μια σεζόν και το ένα επεισόδιο καλύτερο από το άλλο, προτείνεται ανεπιφύλακτα.

 

American Crime Story: The People v. O.J.Simpson

Με αφορμή τη διπλή δολοφονία για την οποία κατηγορήθηκε ο αστέρας του αμερικανικού ποδοσφαίρου  OJ Simpson η σειρά εστιάζει με απόλυτα ρεαλιστικό τρόπο σε όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης που δεν είναι εμφανείς σε πραγματικό χρόνο και βέβαια στους ανθρώπους που την βίωσαν σαν μέρος ενός μεγάλου θιάσου. Πέρα από τον πρωταγωνιστή, συμμετέχει στο ρόλο του κυνικού δικηγόρου ο Τραβόλτα! Ενώ θα βρείτε και ένα γνώριμο πρόσωπο από τα «Φιλαράκια», ναι τον Ντέιβιντ Σουίμερ ή αλλιώς τον Ρος. Να είστε σίγουροι πως ούτε για αυτή την σειρά θα μετανιώσετε.

Σας αφήνω προς το παρόν και θα επανέλθω με τέσσερις ταινίες του Νέτφλιξ. Σε μέρες καραντίνας οι αντιπροτάσεις είναι απαραίτητες, δέχομαι και συνταγές μαγειρικής ή ακόμα καλύτερα μαγειρεμένα τα φαγητά.

 

Facebook Comments