Τον Σεπτέμβριο «λήγει» ο Παπαδημούλης

19 mins read

Μπορεί να έχει να αντιμετωπίσει άλλα θέματα που διαλύουν τα τελευταία ψήγματα του «ηθικού πλεονεκτήματος» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, δηλαδή τις αποκαλύψεις των «Παραπολιτικών» για το κύκλωμα εξόντωσης πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων από τον πρώην κυβερνητικό του εταίρο Πάνο Καμμένο και την σύζυγο του, μαζί με τις αποστομωτικές αποκαλύψεις που προέκυψαν για τον Νίκο Παππά και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, αλλά και η Παπαδημούπολη παίζει…

Στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, μια μέρα μετά τις νέες αποκαλύψεις του «Πρώτου Θέματος» βαθιά ενοχλημένος ο πρόεδρος του κόμματος  προσπάθησε να βάλει το θέμα Παπαδημούλη για τελευταία φορά κάτω από το χαλί, γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να τον καλύπτει για πολύ ακόμα, έχοντας στα χέρια του και έρευνες που δείχνουν ότι επηρεάζει πολύ αρνητικά και την δημοσκοπική εικόνα του κόμματος.

Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας ήταν εκνευρισμένος καθ΄ όλη την διάρκεια της συνεδρίασης και δεν ήθελε ούτε να βλέπει τον ευρωβουλευτή καθώς όπως εκμυστηρεύθηκε σε στενό του συνεργάτη, οι νέες αποκαλύψεις για αγορές  περισσότερων διαμερισμάτων τον έφεραν προ εκπλήξεων.

Κάπως έτσι με το κόμμα στο ψυχολογικό όριο του 20%, τις αποκαλύψεις για παραδικαστικό να μοιάζουν με τρικυμία, ο Παπαδημούλης βγήκε από την βασική ατζέντα. Όχι για πάντα όμως, σύμφωνα με πληροφορίες στη συνεδρίαση εκφράστηκε και από τον ίδιο τον Τσίπρα, απογοήτευση για το κλίμα που επικρατεί στην ευρωομάδα σε μια περίοδο που όλα τα βλέματα είναι στραμμένα στις Βρυξέλλες. Είχε άλλωστε προηγηθεί η μετωπική Παπαδημούλη-Κούλογλου που λίγο έλειψε να φέρει τον δεύτερο εκτός ευρωομάδας.

Υπήρξαν και κάποιες πιο προωθημένες απόψεις που υποστήριζαν ότι για να αποφευχθεί ανάλογο αποτέλεσμα στο μέλλον, να προτείνουν την επαναφορά της λίστας, ώστε να εκπροσωπούν το κόμμα πρόσωπα εμπιστοσύνης και με πολιτικό υπόβαθρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν διασταυρωθεί από αρκετές πηγές με βάση την συζήτηση αυτή είναι θέμα χρόνου η αποχώρηση  του Δημήτρη Παπαδημούλη από την θέση του επικεφαλής της ευρωομάδας μέχρι το Φθινόπωρο, ίσως και νωρίς τον Σεπτέμβριο.

Με δεδομένο ότι η Έλενα Κουντουρά που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ δεν θα μπορούσε να ηγηθεί, ότι ο Αλέξης Γεωργούλης έχει μια πολύ χαλαρή σχέση με το κόμμα και ασχολείται κυρίως με θέματα του πολιτισμού, ότι ο Πέτρος Κόκκαλης είναι ανεξάρτητος και πιο κοντά σε ιδέες των Πράσινων και ο Κούλογλου έχει έρθει σε σύγκρουση με τον Παπαδημούλη, το πρόσωπο που μένει για την θέση είναι ο δημοσιογράφος Κώστας Αρβανίτης.

Το φθινόπωρο λοιπόν το ημερολόγιο Πιέρροντα βλέπει τον Αρβανίτη στην θέση του Παπαδημούλη που θα κρατήσει μόνο την θέση ενός εκ των πολλών αντιπροέδρων του ευρωκοινοβουλίου.

Βέβαια και εκείνος δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί, ζορίζεται με την επικοινωνία, με τις επαφές εκτός ευρωομάδας αλλά δεν έχει και άλλη επιλογή ο Αλέξης Τσίπρας.

Facebook Comments