Σε κατάσταση αυξημένου συναγερμού βρίσκεται η Γαλλία ενόψει των νέων σημερινών διαδηλώσεων, με τις αρχές να αναπτύσσουν έως και 70.000 αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα και το Παρίσι να λαμβάνει έκτακτα μέτρα για την προστασία πολιτών, επιχειρήσεων και δημόσιων κτιρίων.
Τα μεγάλα μουσεία της γαλλικής πρωτεύουσας παραμένουν κλειστά, οι καταστηματάρχες θωρακίζουν τις βιτρίνες τους με ξύλινες πλάκες και οι αστυνομικές δυνάμεις προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο νέων συγκρούσεων, μία εβδομάδα μετά τις εκτεταμένες λεηλασίες και καταστροφές που συγκλόνισαν τη χώρα.
Όπως αποκάλυψε η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, η αστυνομική νομαρχία του Παρισιού ανακάλεσε την έγκριση που είχε δώσει αρχικά για τη διαδρομή από την πλατεία της Βαστίλης προς την πλατεία Νασιόν, προκαλώντας την έντονη αντίδραση των συνδικάτων και των φοιτητικών οργανώσεων.
70.000 αστυνομικοί, ελικόπτερα και ειδικές μονάδες
Το επιχειρησιακό σχέδιο των γαλλικών αρχών είναι ιδιαίτερα ενισχυμένο. Ο υπουργός Εσωτερικών, Λοράν Νουνιέζ, ανακοίνωσε ότι έως και 70.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες θα αναπτυχθούν σε ολόκληρη τη Γαλλία, με την υποστήριξη ελικοπτέρων, τεθωρακισμένων οχημάτων και εκτοξευτήρων νερού.
Κλειστά το Λούβρο και μεγάλα μουσεία – Ακυρώσεις εκδηλώσεων
Τα μέτρα ασφαλείας επηρεάζουν άμεσα και την πολιτιστική ζωή του Παρισιού. Το Μουσείο του Λούβρου, το Μουσείο Ορσέ, το Μουσείο Πικάσο και το Γκραν Παλαί παραμένουν κλειστά το Σάββατο, ενώ η διεθνής έκθεση σύγχρονης τέχνης Art Basel Paris ακύρωσε το πρόγραμμά της για το Σαββατοκύριακο, παρά το γεγονός ότι άνοιξε για το κοινό την Παρασκευή.

