ΑρχικήUncategorizedΠώς μπορείς να δεις όλες τις πληροφορίες του αυτοκινήτου σου με ένα...

Πώς μπορείς να δεις όλες τις πληροφορίες του αυτοκινήτου σου με ένα κλικ

Όλες οι πληροφορίες του αυτοκινήτου είναι πλέον διαθέσιμες ηλεκτρονικά και έχεις πρόσβαση από τον καναπέ του σπιτιού.

Ευκολότερη είναι από το καλοκαίρι του 2022 η ζωή των οδηγών στη χώρα μας, μιας και εγκαινιάστηκε η λειτουργία του MyAuto, ενός ψηφιακού φακέλου που τους επιτρέπει να έχουν πρόσβαση στις σημαντικότερες πληροφορίες των οχημάτων τους.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που πριν από λίγες εβδομάδες «πέρασε» και στο gov.gr Wallet, προσφέροντας περαιτέρω διευκόλυνση στους οδηγούς, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να έχουν συγκεντρωμένα αυτά τα πολύτιμα στοιχεία στο κινητό τους τηλέφωνο.

Ποιες πληροφορίες προσφέρει το MyAuto

  • τα στοιχεία της άδειας κυκλοφορίας
  • αν το όχημα είναι σε κίνηση/ακινσία ή έχει κλαπεί
  • στοιχεία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας
  • τα αποτελέσματα του ΚΤΕΟ και την ημερομηνία του επόμενου ελέγχου
  • τα στοιχεία της ασφάλισης.

ΜyAuto μέσω gov.gr

Το μόνο που έχει να κάνει ο οδηγός είναι να εισέλθει στο gov.gr (μπείτε εδώ), να επιλέξει την ενότητα «Περιουσία και φορολογία», στη συνέχεια «Οχήματα» και τέλος «Το όχημά μου (MyAuto)». Για να εισέλθουν στην υπηρεσία θα χρειαστεί να πληκτρολογήσει τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet.

MyAuto μέσω gov.gr Wallet

Όπως προαναφέραμε, πέρα από το gov.gr η πρόσβαση στον ψηφιακό φάκελο κάθε οχήματος MyAuto παρέχεται και μέσω του gov.gr Wallet. Σε αυτή την περίπτωση, ωστόσο, ο οδηγός θα πρέπει να έχει περάσει το «ψηφιακό πορτοφόλι» στο κινητό του τηλέφωνο.

Αν υποθέσουμε ότι το έχει κατεβάσει ήδη, τότε πρέπει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

Επιλέγει το «+» στο δεξί πάνω σημείο της εφαρμογής και από το υπομενού που θα εμφανιστεί την επιλογή «Το όχημά μου (myAuto)». Άμεσα οι πληροφορίες θα εμφανιστούν αυτόματα στην αρχική σελίδα του Gov.gr Wallet, ακριβώς κάτω από το δελτίο ταυτότητας και την άδεια οδήγησης του πολίτη.

Στη συνέχεια όλες οι πληροφορίες που αφορούν το όχημά του θα εμφανιστούν στην οθόνη του. Επιλέγοντας για παράδειγμα το «κουτάκι» που αφορά το ΚΤΕΟ, ο οδηγός θα μπορεί να δει πότε πέρασε για τελευταία φορά τεχνικό έλεγχο, πότε πρέπει να ξαναπεράσει την πόρτα ενός κέντρου.