ΑρχικήΕπικαιρότηταΠατέρας Αθηναγόρας: «Η Κυβέρνηση έκανε αναδίπλωση, όχι η Εκκλησία»

Πατέρας Αθηναγόρας: «Η Κυβέρνηση έκανε αναδίπλωση, όχι η Εκκλησία»

Με αφορμή τα αυστηρά μέτρα lockdown της Κυβέρνησης που μεταξύ άλλων απαγορεύουν τον εορτασμό των Θεοφανείων, κλήθηκε να σχολιάσει ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου και Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, Πατέρας Αθηναγόρας, στην εκπομπή «Evening Report» του Γιώργου Κουβαρά, στο Action24.
«Η αναδίπλωση έγινε από την πλευρά της Κυβερνήσεως, εμείς από την πλευρά μας τηρούμε τη συμφωνία που είχαμε κάνει για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς» τόνισε ο Σεβασμιότατος και συμπλήρωσε λέγοντας πως ο Αρχιεπίσκοπος σε επιστολή του προς όλους τους Μητροπολίτες ζήτησε να τηρηθούν με θρησκευτική ευλάβεια όλα τα μέτρα προστασίας της Πολιτείας.
«Για δύο ώρες που θα ανοίξουν οι ναοί την ημέρα των Φώτων δεν θα υπάρξει σοβαρό πρόβλημα. Μεταξύ των μέτρων που λαμβάνουμε θα είναι και ο αγιασμός να προσφέρεται αυστηρά εκτός της Εκκλησίας» σημείωσε και τόνισε πως «γίνεται πολύς θόρυβος για το τίποτα».
Ερωτηθείς για την αιχμή πως η Εκκλησία δεν υπακούει στο Νόμο, ο Σεβασμιότατος απάντησε ότι το Σύνταγμα είναι υπεράνω του Νόμου και ως εκ τούτου εξασφαλίζει το αυτοδιοίκητο της Εκκλησίας.
Στο ενδεχόμενο μεγάλου συνωστισμού έξω από την Εκκλησία και την επέμβαση της αστυνομίας, ο Πατέρας απάντησε ότι οι πιστοί, που θα προσέλθουν, θα έρθουν να πάρουν τον αγιασμό και να αποχωρήσουν. «Αφού πάρουν τον αγιασμό, δεν έχουν κάποιο λόγο να παραμείνουν απ’ έξω οι πιστοί» είπε χαρακτηριστικά.