«Ο κύριος Πολάκης καμιά φορά γίνεται πολύ παρορμητικός και λέει πράγματα χωρίς να έχει επιστημονική τεκμηρίωση πίσω από αυτό» απάντησε η κ. Λινού ερωτηθείσα για το σχόλιο που ανάρτησε ο Παύλος Πολάκης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
«Αυτό είναι ένα από τις παρορμητικές του απαντήσεις και δεν έπρεπε να τις κάνει. Είναι λάθος. Είναι στη λάθος γραμμή, πρώτα απ όλα κινδυνεύει ο ίδιος. Θα ήθελα να είχα το χρόνο να του πω ότι κινδυνεύεις. Υπάρχει τεράστιος αριθμός παγκοσμίως γιατρών που πέθαναν από κορωνοϊό», σημείωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha.
«Τι σου χρωστάνε οι ασθενείς σου και πώς να σε εμπιστευθούν; – Κρίμα αν το είπε αυτό ο κύριος Πολάκης» είπε χαρακτηριστικά.
Για την μεγάλη ανησυχία στους πολίτες που τους χορηγήθηκε η πρώτη δόση του AstraZeneca η κ. Λινού είπε: «Η γενική γραμμή είναι αν δεν είχαμε συμπτώματα που σχετίζονται με προβλήματα στην πήξη του αίματος προχωράμε στην δεύτερη δόση γιατί παγκοσμίως όπου έχουν κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca οι παρενέργειες φάνηκαν από την πρώτη δόση κυρίως σε γυναίκες κάτω των 50-60 ετών» και τόνισε: «Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν υπήρξε μια ταχύρρυθμη ενημέρωση για την δεύτερη δόση – ακόμα και διαδικτυακή στους γιατρούς της χώρας – όχι μόνο για την επιλογή του εμβολίου αλλά και γενικά για την ενθάρρυνση του πολίτη. Και ο παγκόσμιος οργανισμός μιλάει για τον οικογενειακό γιατρό γιατί είναι αυτός που εμπιστευόμαστε και μπορεί να δώσει συμβουλές, επομένως έπρεπε να έχουμε μια εκπαίδευση πάνω σε αυτό το θέμα».
«Πρέπει να κάνουμε την δεύτερη δόση, για δυο λόγους γιατί είναι εξαιρετικά σπάνιες οι παρενέργειες στην δεύτερη δόση σχεδόν ανύπαρκτες και δεν έχει υπάρξει ακόμα καμιά μελέτη που να λέει ποιο είναι το επίπεδο προστασίας αν αλλάξουμε το εμβόλιο στη δεύτερη δόση», υπογράμμισε. «Ακόμα δεν ξέρουμε αν ωφελεί ή όχι – μπορεί να είναι μικρότερη η αποτελεσματικότητα. Αυτή την στιγμή δεν το ξέρουμε. Πρέπει να είμαστε πλήρως εμβολιασμένοι για την ασφάλεια μας. Πρέπει να προχωρήσουμε με την δεύτερη δόση»