Facebook Twitter
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Παραπολιτικά
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Επικαιρότητα
  • Με Άποψη
  • Στήλες
    • Θανάσης Κ
    • Εκλογική Σκακιέρα
    • Backstage
    • Evergreen
    • Eurovisionology
Αναζήτηση
DailyPost.gr
Παρασκευή, 4 Ιουλίου, 2025
Facebook
Twitter
The daily post
  • Αρχική
  • Πολιτική
  • Παραπολιτικά
  • Οικονομία
  • Κόσμος
  • Επικαιρότητα
  • Με Άποψη
  • Στήλες
    • Θανάσης Κ
    • Εκλογική Σκακιέρα
    • Backstage
    • Evergreen
    • Eurovisionology
ΑρχικήΠολιτικήΜε Δένδια- Παναγιωτόπουλο στη Λευκωσία, απαντά η Αθήνα στις φιέστες Ερντογάν

Με Δένδια- Παναγιωτόπουλο στη Λευκωσία, απαντά η Αθήνα στις φιέστες Ερντογάν

19/07/2021

Τη Λευκωσία επισκέπτεται επισήμως την Τρίτη ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος , ενώ την Τετάρτη θα βρεθεί στην κυπριακή πρωτεύουσα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με την Αθήνα να απαντά στα όσα θα εξαγγείλει από τα κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος επρόκειτο να φτάσει στις 2 το μεσημέρι, με το πρόγραμμα της πρώτης μέρας να προβλέπει στις 8.50 το βράδυ τον ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ πολιτικών και διασημοτήτων, που – όπως έγραψαν τα «Παιχνίδια Εξουσίας» – διοργανώνει ο καναλάρχης Ατζούν Ιλίτζαλι, που στη χώρα μας είναι γνωστός και από τη διοργάνωση του «Survivor» του τηλεοπτικού σταθμού «Σκάι». Ο Ταγίπ Ερντογάν, που δεν θα παίξει στο ματς, παρότι υπήρξε ποδοσφαιριστής, αλλά θα κηρύξει την έναρξή του, δεν μεταβαίνει τελικά στην Αμμόχωστο, αλλά θα πραγματοποιήσει τις εξαγγελίες του από την κατεχόμενη Λευκωσία.

Αξίζει να σημειωθεί πως τουρκοκύπριοι αντέδρασαν έντονα στην επίσκεψη και τα σχέδια Ερντογάν για τα κατεχόμενα, με αποτέλεσμα να δεχτούν σφοδρή επίθεση από τον επικεφαλής του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ενώ κριτική δέχεται και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης, καθώς δεν κατόρθωσε να αποτρέψει τις προκλήσεις του τούρκου ομολόγου του.

Για την επίσκεψη Ερντογάν στα κατεχόμενα, γράφει στην ηλεκτρονική του έκδοση ο «Φιλελεύθερος» της Κύπρου:

«Με πολυμελή συνοδεία φτάνει σήμερα το απόγευμα στα κατεχόμενα ο Ταγίπ Ερντογάν ενόψει των εορτασμών για την επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος σύμφωνα με το πρόγραμμα της παράνομης επίσκεψης, θα προσφωνήσει τη λεγόμενη βουλή, αναμένεται να προχωρήσει σε σειρά ανακοινώσεων. Οι αναφορές του Τούρκου Προέδρου στην προσευχή της Παρασκευής για «καλά νέα» που θα μεταφέρει στην κατεχόμενη Κύπρο πυροδότησαν διάφορα σενάρια στα κατεχόμενα και στην Τουρκία, ως προς το περιεχόμενο των ανακοινώσεων.

Στο κάδρο των ανακοινώσεων μπαίνει πλέον και το θέμα του φυσικού αερίου, με τον Τούρκο Πρόεδρο, σύμφωνα με τα σενάρια, να προχωρεί σε ανακοίνωση αποτελεσμάτων από τις παράνομες έρευνες και γεωτρήσεις που έγιναν το προηγούμενο διάστημα από τουρκικά σκάφη στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Από πλευράς Λευκωσίας, οι πληροφορίες επιμένουν ότι δεν υπήρξε κανένα αποτέλεσμα από τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις, ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Ταγίπ Ερντογάν να παρουσιάσει κάποια αποτελέσματα στο πλαίσιο της πολιτικής των εντυπώσεων αλλά και της άσκησης πίεσης προς την ελληνοκυπριακή πλευρά.

Ανεξαρτήτως όμως το εάν το θέμα του φυσικού αερίου θα περιλαμβάνεται ή όχι στις ανακοινώσεις του Τούρκου Προέδρου, θεωρείται δεδομένο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα προβεί σε εξαγγελίες που στόχο θα έχουν την ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος. Επίκεντρο των αναφορών του θα είναι, όπως εκτιμάται, η περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου, όπου οι παράνομες εργασίες προετοιμασίας ολοκληρώθηκαν χθες από τις κατοχικές αρχές και επιθεωρήθηκαν από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται να επισκεφθεί το Βαρώσι εγκαινιάζοντας το τζαμί μετζίτ του Μπιλάλ Αγά και τον «εθνικό κήπο» του Ελληνικού Γυμνασίου Αμμοχώστου και απευθύνοντας πρόσκληση στους Ελληνοκύπριους ιδιοκτήτες περιουσιών στην Αμμόχωστο, να προσφύγουν στη λεγόμενη επιτροπή ακινήτων των κατεχομένων. Στα σενάρια είναι επίσης και η διενέργεια εγκαινίων της βάσης drones στο Λευκόνοικο, καθώς επίσης και της ναυτικής βάσης στο Τρίκωμο.

Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος αναμένεται ότι θα επαναλάβει τις γνωστές θέσεις περί δύο κρατών στην Κύπρο, με τα σενάρια να αναφέρονται στην πιθανότητα ανακοινώσεων σύναψης διπλωματικών σχέσεων του ψευδοκράτους με το Αζερμπαϊτζάν».

DailyPost
DailyPost
  • Tags
  • Λευκωσία
  • Νίκος Δένδιας
  • Νίκος Παναγιωτόπουλος
  • Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Facebook
Twitter
Pinterest
WhatsApp

    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

    Παραπολιτικά

    Οι ευχές Δένδια για την 4η Ιουλίου

    04/07/2025
    Πολιτική

    Δένδιας για συμμετοχή Τουρκίας στο SAFE: «Πρόβλημα αν χρήματα της ΕΕ δαπανηθούν σε βάρος της άμυνας της Ελλάδας»

    01/07/2025
    Πολιτική

    Μαρινάκης: «Καμία μομφή Γεωργιάδη κατά Δένδια για το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Δεν υπάρχει διγλωσσία»

    26/06/2025
    Πολιτική

    Συνεργάτες Δένδια για Άδωνι: «Στη δημόσια σφαίρα έχει τη σημασία του ό,τι λέγεται, αλλά κυρίως σημασία έχει ποιος το λέει»

    26/06/2025
    Κόσμος

    Ερντογάν για την απόκτηση F-35: «Μετά τη συνάντηση με Τραμπ, έχω ελπίδες για πρόοδο»

    26/06/2025
    Πολιτική

    ΠΑΣΟΚ: Να πάρει θέση ο Μητσοτάκης για το «άδειασμα» του Γεωργιάδη σε Δένδια – «Μπορούν να παραμένουν στην ίδια κυβέρνηση;»

    26/06/2025

    ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

    Ανάλυση FT: Οι ΗΠΑ απειλούν την ΕΕ με δασμούς 17% στις αγροτικές εξαγωγές

    04/07/2025

    Nordic Monitor: Ο Ερντογάν διοχέτευσε εκατομμύρια ευρώ της ΕΕ για δίκτυα κατασκοπείας στην Ευρώπη

    04/07/2025

    Ανδρουλάκης: «Όπως έφερε το μνημόνιο ο Καραμανλής στην Ελλάδα, έτσι ο Μητσοτάκης το φέρνει στον πρωτογενή τομέα»

    04/07/2025

    Πρόταση προανακριτικής Κασσελάκη για Θεοδωρικάκο – Στη Βουλή δικογραφία για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος

    04/07/2025

    Βασίλης Φλωρίδης: Έντονο παρασκήνιο πίσω από την ψηφοφορία στη Βουλή – Πώς «έσπασε» η «γραμμή» της ΝΔ

    04/07/2025

    Καρυστιανού: «Τη Δευτέρα στη Βουλή 1,3 εκατ. υπογραφές – Η ατιμωρησία των πολιτικών δεν συνάδει με τη Δημοκρατία»

    04/07/2025

    Η βασίλισσα Ελισάβετ ανησυχούσε για την Μέγκαν: «Φοβόταν ότι ήταν μπελάς» – Η αποκάλυψη ξαδέλφης της

    04/07/2025

    Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο χαρακτήρας της Μονής Σινά»

    04/07/2025

    ΔΗΜΟΦΙΛΗ

    Μητσοτάκης: «Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο χαρακτήρας της Μονής Σινά»

    04/07/2025

    ΕΕ για πρόταση δυσπιστίας κατά Φον ντερ Λάιεν: «Εμπίπτει στο δικαίωμα των μελών του Ευρωκοινοβουλίου»

    04/07/2025

    Η μεγαλύτερη πρόκληση ανάβασης σε ουρανοξύστη στην Ελλάδα

    04/07/2025

    Meta: «Ναι» στην πρόταση της Ελλάδας για καθιέρωση ψηφιακής ενηλικίωσης

    04/07/2025

    Πλεύρης: «Τέλος το “ξενοδοχείο” για παράνομους μετανάστες – Επιστροφή ή φυλακή για όσους δεν παίρνουν άσυλο»

    04/07/2025
    DailyPost.gr

    Μία ομάδα έμπειρων δημοσιογράφων δημιούργησαν πριν μερικά χρόνια το dailypost.gr, με στόχο την αντικειμενική ενημέρωση και την ανάλυση πίσω από τους τίτλους των ειδήσεων. Μαζί με μια μαχητική δημοσιογραφική ομάδα, αποκαλύπτουν πολιτικά και παραπολιτικά θέματα, γράφουν επωνύμως την άποψη τους, με γνώμονα τον ενημερωμένο αναγνώστη.

    Facebook
    Twitter

    Dailypost.gr – Ταυτότητα

    Ιδιοκτήτρια εταιρεία: «ΝΟΗΣΙΣ ΙΚΕ»
    Έδρα: Δήμος Αμαρουσίου Αττικής, Αγ. Αθανασίου αρ. 21, Τ.Κ. 15125
    ΑΦΜ: 801093076, Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ, E-mail: [email protected], Τηλ. επικοινωνίας: 2108066997
    Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ζαχαρός Σταμάτης
    Μέτοχοι: Ζαχαρός Σταμάτης, Κουβαράς Γεώργιος, ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΟΠΤΙΚΟΑΚΟΥΣΤΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ PLD PLUS ΑΝΩΝ ΕΤΑΙΡΙΑ
    Δικαιούχος του ονόματος τομέα (dailypost.gr): ΝΟΗΣΙΣ ΙΚΕ
    Διευθυντής/Διαχειριστής: Ζαχαρός Σταμάτης
    Διευθυντής Σύνταξης: Ζαχαρός Σταμάτης

    © 2024 Πνευματικά δικαιώματα: "ΝΟΗΣΙΣ ΙΚΕ". Developed by Webalists

    • Πολιτική απορρήτου
    • Όροι χρήσης
    • Επικοινωνία