Σενάρια για την απουσία Δένδια από τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

14 mins read

Κυκλοφόρησαν διάφορα μέσω διαρροών για την απουσία του ΥΠΕΞ Ν. Δένδια από τη συνάντηση του Κ. Μητσοτάκη με τον Ρ. Τ. Ερντογάν.

Μια σύνοψη κάνει ο Γ. Παπαχρήστος στη στήλη του στα ΝΕΑ: 

«Εμένα όμως άλλο μου έχει προξενήσει εντύπωση. Μια διαρροή η οποία όπως φαίνεται προέρχεται από το γραφείο του υπουργού των Εξωτερικών Νίκου Δένδια. Κατά τη διαρροή αυτή λοιπόν (προς φιλικά του μέσα ενημέρωσης) δεν μετείχε της συνάντησης «κατόπιν δικής του εισηγήσεως». Το οποίο σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ο υπουργός Εξωτερικών δήλωσε στον αρχηγό της κυβερνήσεως στην οποία μετέχει, ότι δεν θέλει να συμμετάσχει στη συνάντηση με τον κ. Ερντογάν! Ή ότι δεν το θεωρεί σωστό!!

Ερώτηση: τέθηκε θέμα συμμετοχής του κ. Δένδια στη συνάντηση αυτή; Κι αν τέθηκε, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος είναι δυνατόν να αποδέχθηκε την μέσω προσωπικής εισηγήσεως (ουσιαστικά) άρνηση του υφισταμένου του να συμμετάσχει; Και παραμένει ακόμη υπουργός ο κ. Δένδιας;

Είμαστε με τα καλά μας;

 Ερμηνείες

Επειδή δε στα ίδια αυτά (φιλικά προς τον υπουργό των Εξωτερικών) μέσα ενημέρωσης αφήνεται να εννοηθεί πως ο πρόεδρος Κυριάκος είναι πλέον «ανοιχτός» στο να διευρυνθεί η ατζέντα των συνομιλιών με την Τουρκία, και πέραν του μοναδικού θέματος που εμείς ως χώρα διαχρονικά αναγνωρίζουμε (υφαλοκρηπίδα – καθορισμός οικονομικών ζωνών), ένας αθώος πολίτης, όπως εγώ, μπορεί να την πατήσει άσχημα και να θεωρήσει ότι ο κ. Δένδιας δεν μετείχε της συνάντησης Μητσοτάκη – Ερντογάν επειδή διαφωνεί με το άνοιγμα της ατζέντας.

Ή ακόμη χειρότερα, ότι το απαλό κερκυραίικο αεράκι φούσκωσε τα μυαλά του υπουργού μας, μετά τα όσα είχαν συμβεί κατά την επίσκεψή του στην Αγκυρα και το «debate» με τον Τσαβούσογλου μπροστά στις κάμερες, και την υποδοχή που του επιφυλάχθηκε μετά εδώ. Τα φούσκωσε δε τόσο, το άτιμο το αεράκι το κερκυραίικο, ώστε ο υπουργός μας (να νομίζει ότι μπορεί) να χαράσσει εξωτερική πολιτική ή να επιβάλλει τις απόψεις του επ’ αυτής στον φύσει και θέσει πολιτικό του προϊστάμενο…

Θέλω να ελπίζω ότι τίποτε από αυτά δεν είναι αληθινό, και πως πρόκειται για μια διασταλτική ερμηνεία της απουσίας του κ. Δένδια, καθότι επελέγη η συνάντηση των δύο ηγετών στις Βρυξέλλες να είναι κατ’ ιδίαν.

Διαφορετικά, υπάρχει ζήτημα, και είναι, φευ, μεγάλο…».

Facebook Comments