ΑρχικήΚόσμοςΈνας νεκρός και 24 τραυματίες σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο στη Ρουμανία,...

Ένας νεκρός και 24 τραυματίες σε τροχαίο με τουριστικό λεωφορείο στη Ρουμανία, με Έλληνες επιβάτες

Σοβαρό τροχαίο με έναν νεκρό σε λεωφορείο με Έλληνες στη Ρουμανία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, 27 έχουν τραυματιστεί σοβαρά ορισμένα εκ των οποίων σοβαρά.

Με βάση τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το λεωφορείο παραβίασε το όριο ύψους σε τούνελ στo Βουκουρέστι, παρασύροντας πινακίδα κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να προκληθεί το δυστύχημα. Το λεωφορείο έφτασε στο Βουκουρέστι το πρωί ενώ είχε ξεκινήσει  χτες το βράδυ από την Ελλάδα με στάσεις σε  Λάρισα, Βόλο και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο οδηγός φέρεται να δήλωσε στην αστυνομία ότι ακολούθησε τις οδηγίες που είδε στο Google Maps .

Σύμφωνα με νομικές πηγές που μεταδίδει το Οbservator Antena 1, ο οδηγός του λεωφορείου βρέθηκε αρνητικός σε αλκοόλ και ναρκωτικά. Ο άνδρας φέρεται να εξήγησε στην αστυνομία ότι κατευθυνόταν προς το Παλάτι του Κοινοβουλίου και το Google Maps πρότεινε τη διαδρομή μέσω του περάσματος Unirii.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας της Ρουμανίας

Σήμερα, 23 Δεκεμβρίου, γύρω στη 1.30 μ.μ., η Ταξιαρχία Τροχαίας ενημερώθηκε για ένα τροχαίο ατύχημα στην είσοδο της Pasajul Unirii, με κατεύθυνση κίνησης από το Bd. Tineretului προς την πλατεία Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο οδηγός ενός πούλμαν προσέκρουσε στην πύλη του περάσματος Unirii. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν αρκετοί άνθρωποι. Οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας της Ρουμανίας

Το υπουργείο Υγείας της Ρουμανίας σε ανακοίνωσή του ανέφερε ότι οι τραυματίες μεταφέρθηκαν άμεσα σε πέντε νοσοκομεία: Floreasca, Universitar, «Bagdasar Arseni», Sfântul Ioan και Militar.

«Υπήρξαν 21 τραυματίες, ένας είναι σε σοβαρή κατάσταση και ένας πέθανε», ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.