ΑρχικήΕπικαιρότηταΟ πολιτικός κόσμος και τα «Παραπολιτικά» αποχαιρετούν τον Παναγιώτη Τζένο

Ο πολιτικός κόσμος και τα «Παραπολιτικά» αποχαιρετούν τον Παναγιώτη Τζένο

Θλίψη προκάλεσε στον δημοσιογραφικό κόσμο η είδηση του αιφνίδιου θανάτου του δημοσιογράφου Παναγιώτη Τζένου, σε ηλικία μόλις 46 ετών.

Ο Παναγιώτης Τζένος, γενικός διευθυντής Μέσων του ομίλου των Παραπολιτικών, άφησε την τελευταία του πνοή ενώ βρισκόταν στην Πάτρα. Υπέστη έμφραγμα, ενώ βρισκόταν με τη σύζυγό του σε ξενοδοχείο της Άνω Πόλης.

Ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ, που έφτασε στο ξενοδοχείο και το εξειδικευμένο προσωπικό του άρχισε τις διαδικασίες ανάνηψης πάνω από μισή ώρα, ενώ στη συνέχεια μετεφέρθηκε στο Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», όπου συνεχίστηκαν οι προσπάθειες από τους γιατρούς, χωρίς αποτέλεσμα.

   Ανακοίνωση εξέδωσε ο όμιλος των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ:

“Με βαθιά θλίψη και πραγματική οδύνη ανακοινώνουμε τον αιφνίδιο θάνατο του Γενικού Διευθυντή του Ομίλου των «Παραπολιτικών», Παναγιώτη Τζένου, σε ηλικία 47 ετών, από ανακοπή.

Ο Παναγιώτης Τζένος υπήρξε ένας ανυποχώρητα μάχιμος δημοσιογράφος, που θεωρούσε την είδηση αυτοσκοπό. Αν και σπούδασε νομικά, από πολύ νεαρή ηλικία ενεπλάκη στον Τύπο, σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και στην τηλεόραση.

Οι οργανωτικές του ικανότητες, ο σεβασμός του οποίου ετύγχανε, όχι αδίκως, από τους συναδέλφους του και οι εμπειρίες που είχε αποκτήσει τον είχαν αναδείξει από νεαρή ηλικία σε επιτελικές θέσεις υψηλού κύρους και επιπέδου.

Για τον Όμιλο των «Παραπολιτικών» δεν υπήρξε μόνον ένας εκ των πρωταγωνιστών, αλλά και εκ των ιδρυτικών στελεχών. Σε καθημερινή βάση, ημέρα και νύχτα, με άοκνο πνεύμα και πεποίθηση έδωσε τη μάχη για την ισχυροποίηση, την ανάπτυξη και την εμπέδωση των μίντια, έντυπων και ηλεκτρονικών, του Ομίλου. Μέχρι και την τελευταία ημέρα διατηρούσε την προσωπική δημοσιογραφική έπαλξή του στο ραδιόφωνο των «Παραπολιτικών», με την εκπομπή του δικαίως να έχει αναδειχθεί, τόσο από πλευράς κύρους όσο και από πλευράς δημοσιογραφικών αποκαλύψεων και σχολιασμού, στις κυρίαρχες της πρωινής ζώνης.

Επίσης σημαίνουσα υπήρξε τα τελευταία χρόνια η συμβολή του στη διοίκηση του πρακτορείου διανομής Τύπου «Άργος».

Ο Παναγιώτης Τζένος, με καταγωγή από τα Καλάβρυτα, υπηρέτησε με πεποίθηση και παρρησία την αλήθεια, τις αρχές και την ηθική, βασιζόμενος σε αξίες που είχε από το σπίτι του, με πίστη στον Θεό και αγάπη για την Πατρίδα. Υπήρξε ανυποχώρητος απέναντι στην εξουσία και πάντα στην πρώτη γραμμή των αιτημάτων της κοινωνίας.

Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο και απολύτως δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια των «Παραπολιτικών».

Ο εκδότης, τα στελέχη και οι εργαζόμενοι στον Όμιλο των «Παραπολιτικών» βρίσκονται στο πλευρό της συζύγου του και συναδέλφου μας, Ανδριάνας Ζαρακέλη, του μονάκριβου γιου του, Γιάννη, και ολόκληρης της οικογένειάς του.

Ευχόμαστε ολόψυχα συλλυπητήρια.Η μνήμη και η μαχητικότητά του θα μας οδηγούν για πάντα και στο μέλλον”.

Συλλυπητήρια Γιάννη Οικονόμου

«Ο αιφνίδιος θάνατος του Παναγιώτη Τζένου μας έχει συγκλονίσει και στεναχωρήσει βαθύτατα. Ο Παναγιώτης υπήρξε μια από τις δυνατές και μαχητικές φωνές της ελληνικής δημοσιογραφίας», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δήλωσή του για την απώλεια του Παναγιώτη Τζένου.  «’Ανθρωπος αυθεντικός και θαρραλέος, με ισχυρή άποψη. Είχε ακόμα να προσφέρει πολλά στο χώρο του Τύπου και στην οικογένειά του. Ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του και στην οικογένεια των “Παραπολιτικών”. Αιωνία η μνήμη του», καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Οικονόμου.

Συλλυπητήριο μήνυμα Μ. Βαρβιτσιώτη 

«Ο Παναγιώτης Τζένος έδινε καθημερινά το στίγμα της πολιτικής επικαιρότητας μέσα από τη συχνότητα των Παραπολιτικών», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. «Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του προκαλεί θλίψη». «Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους συναδέλφους του στα Παραπολιτικά», προσθέτει.

O υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έγραψε: «Εξαιρετικός άνθρωπος. Αναπάντεχη η απώλεια του. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και σε όλη την οικογένεια των Παραπολιτικών».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης, έγραψε: «Σοκαρισμένος από την είδηση για την πρόωρη απώλεια του Παναγιώτη Τζένου. Μόλις 46 ετών! Συλλυπητήρια στην οικογένεια του και στα Παραπολιτικά».

Ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, έγραψε: «Έφυγε στα 46 του ο Παναγιώτης Τζένος, μεγάλο το σοκ. Συλλυπητήρια στην σύζυγο και τους οικείους του, στον Γιάννη Κουρτάκη και στην οικογένεια των Παραπολιτικών».

 

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, έγραψε: «Δεν έχω λόγια, ο ⁦Παναγιώτης Τζένος ήταν ένας εξαιρετικός φίλος και η είδηση του ξαφνικού του θανάτου συντριπτική. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του θα είμαστε δίπλα τους. Καλό ταξίδι Παναγιώτη μου!».

Ο υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης, Κυριάκος Πιερρακάκης, έγραψε: «Τα λόγια είναι πραγματικά φτωχά για την ξαφνική απώλεια του Παναγιώτη Τζένου. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στην οικογένεια των Παραπολιτικών».

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως,έγραψε: «Δεν υπάρχουν λόγια για την σοκαριστική απώλεια του Παναγιώτη Τζένου στα 46 του χρόνια. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του, στους συνεργάτες του, στους οικείους του».

Ο υφυπουργός Άμυνας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, έγραψε: «Ο Παναγιώτης Τζένος έδινε καθημερινά το στίγμα της πολιτικής επικαιρότητας μέσα από τη συχνότητα των Παραπολιτικών. Η είδηση του ξαφνικού θανάτου του προκαλεί θλίψη. Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του & στους συναδέλφους του στα Παραπολιτικά».

Στον ξαφνικό θάνατο του Παναγιώτη Τζένου, αναφέρεται με δήλωσή του ο δημαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Μώραλης τονίζει ότι«έφυγε πρόωρα και ξαφνικά ένας άριστος οικογενειάρχης, ένας καλός δημοσιογράφος, ένας φίλος». «Θερμά συλλυπητήρια στην σύζυγό του Ανδριάνα και στον γιο τους Γιάννη. Κουράγιο και δύναμη. Είμαστε όλοι στο πλάι τους», καταλήγει ο κ. Μώραλης

Συντετριμμένοι οι συνάδελφοι του Π. Τζένου στα “Παραπολιτικά”
Ο ξαφνικός και πρόωρος θάνατος του διευθυντή του ομίλου των “Παραπολιτικών” Παναγιώτη Τζένου έχει προκαλέσει σοκ και θλίψη στους συναδέλφους του με τους οποίους συνεργαζόταν καθημερινά. Περισσότερο από όλους στον εκδότη της εφημερίδας Γιάννη Κουρτάκη:

Ο Κ. Παπαχλιμίντζος τον αποχαιρέτησε με μια ανάρτηση:

Η Χριστίνα Κοραή, που κάνει εκπομπή στον ρ/σ αμέσως μετά τη δική του, στις 10.00 πμ! 

https://twitter.com/christina_korai/status/1612200290303746049?s=20&t=lLDDW1vLMSUw7Mzeyjqgxw

Και ο Σωτήρης Ξενάκης που προηγούταν: 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ