ΑρχικήEurovisionology"Eurovision 2023: «Μια μεγάλη αγκαλιά για την Ουκρανία και όλους τους συμμετέχοντες»...

“Eurovision 2023: «Μια μεγάλη αγκαλιά για την Ουκρανία και όλους τους συμμετέχοντες» το φετινό stage- Oι πρώτες εικόνες & video

✍️ η Μαρίλη Κουβαρά

 

Κυκλοφόρησαν πριν από λίγο οι πρώτες εικόνες από το εσωτερικό του χώρου διεξαγωγής της φετινής Eurovision στο Liverpool.

Ο υπεύθυνος σχεδιασμού Julio Himede μίλησε στο Eurovision.tv για τη βασική ιδέα του που στηρίζεται στις αρχές «togetherness, celebration and community».

Στη συνέχεια ανέλυσε το πως αυτή του η ιδέα μεταφράζεται στην αρχιτεκτονική του χώρου. «Η αρχιτεκτονική είναι εμπνευσμένη από μια μεγάλη αγκαλιά που υποδέχεται τόσο την Ουκρανία, όσο και όλους τους καλλιτέχνες και τους θεατές», εξήγησε.

Είπε, στη συνέχεια, πως είναι ιδιαίτερα ενθουσιασμένος που τόσοι πολλοί και διαφορετικοί καλλιτέχνες θα εμφανιστούν στη σκηνή που ο ίδιος σχεδίασε, συμπληρώνοντας ότι είναι τιμή του που του δόθηκε αυτή η ευκαιρία και θυμήθηκε πως όταν ήταν μικρότερος κι έβλεπε φανατικά το διαγωνισμό, πάντα παρατηρούσε το σχεδιασμό της σκηνής.

Ο Himede δεν επιλέχθηκε τυχαία ως υπεύθυνος σχεδιασμού, μιας και μετρά χρόνια συμμετοχής σε μεγάλα events, όπως τα GRAMMY’S και τα MTV EMA’S.

Τα 450 τετραγωνικά μέτρα του χώρου, συνδυασμένα με περισσότερα από 1500 μέτρα με φωτισμό LED, 700 video tiles ενσωματωμένα στο πάτωμα και 220 τετραγωνικά με κινούμενες οθόνες είναι βέβαιο πως θα συμβάλλουν πιθανώς σε μια από τις πιο εντυπωσιακές σκηνές που έχουμε δει στο διαγωνισμό μέχρι σήμερα.

Δείτε τις πρώτες εικόνες που κυκλοφόρησαν από το BBC: