ΑρχικήΕπικαιρότηταΈτοιμος να αποφυλακιστεί ο Κορκονέας: «Ντροπή σας» η φράση που ακούστηκε στην...

Έτοιμος να αποφυλακιστεί ο Κορκονέας: «Ντροπή σας» η φράση που ακούστηκε στην αίθουσα

Μία απόφαση που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και όπως επισημαίνουν πολλοί δεν αποτυπώνει το περί κοινού δικαίου αίσθημα ενώ κάνουν ακόμη λόγο και για μεθόδευση είναι αυτή του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λαμίας.
Μία απόφαση που ήρθε μετά από πολλαπλές αναβολές και εξεδόθη σχεδόν 11 χρόνια μετά. Αν και το δικαστήριο ομοφώνως καταδίκασε τον πρώην ειδικό φρουρό για εκ προθέσεως ανθρωποκτονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου με άμεσο δόλο επέλεξε να αναγνωρίσει το ελαφρυντικό του πρώην σύννομου βίου με αποτέλεσμα η ποινή να μειωθεί στα μόλις 13 χρόνια για τη δολοφονία ενός 15χρονου παιδιού. Στην ανακοίνωση της απόφασης κάθε άλλη ομιλία υπερκαλύφθηκε από ένα «ντροπή σας».
Πλέον ο αμετανόητος δολοφόνος του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου είναι ένα βήμα πριν την αποφυλάκιση καθώς έχει ήδη εκτίσει τα 10 έτη και με τα μεροκάματα εντός φυλακής του δίνουν τη δυνατότητα να αποφυλακιστεί ακόμη και τον Αύγουστο.
Σημειωτέον ότι το 2017 ο Επαμεινώνδας Κορκονέας είχε αναγκάσει σε παραίτηση ακόμη και το συνήγορό του, Αλέξη Κούγια, όταν δήλωσε ενώπιον του δικαστηρίου ότι δεν έχει να ζητήσει συγγνώμη από κανένα 15χρονο.