ΑρχικήΕπικαιρότηταΈφτασε στην Ελευσίνα το C-130 που μετέφερε τους Έλληνες και Κύπριους πολίτες...

Έφτασε στην Ελευσίνα το C-130 που μετέφερε τους Έλληνες και Κύπριους πολίτες από τον Λίβανο

Λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι της Πέμπτης, αφίχθησαν στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Ελευσίνα οι 22 Έλληνες πολίτες που επέστρεψαν από τον εμπόλεμο Λίβανο.

Άμεσα παρελήφθησαν με λεωφορείο και οδηγήθηκαν στο ΥΠΕΞ, όπου και θα γίνουν δεκτοί από την κυβέρνηση.

Λίγο νωρίτερα είχαν προσγειωθεί στην Λάρνακα, με το αεροσκάφος C-130 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είχε απογειωθεί νωρίτερα από την Βηρυτό στο πλαίσιο της πρώτης επιχείρησης επαναπατρισμού Ελλήνων και Κύπριων πολιτών, από τον Λίβανο. Το αεροσκάφος μετέφερε 60 άτομα, 22 Έλληνες πολίτες και 38 πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Από την Κύπρο το αεροσκάφος επέστρεψε στην Αθήνα. Στο C-130 μετέβησαν και στελέχη από τις «Σκιές του Αιγαίου», δηλαδή μέλη των Ειδικών Δυνάμεων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ.

Μητσοτάκης: Οι ένοπλες δυνάμεις μας είναι πανέτοιμες

Στο Υπουργείο Εξωτερικών μεταφέρονται οι 38 Κύπριοι και 22 Ελληνες πολίτες που αποβιβάστηκαν από το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο προσγειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, καθώς ολοκληρώθηκε με επιτυχία η επιχείρηση απεγκλωβισμού από τον Λίβανο.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με δηλώσεις του ενημέρωσε πως στέφθηκε με επιτυχία η μεταφορά των Ελλήνων και των Κύπριων Πολιτών, ενώ στάθηκε στο γεγονός πως οι ένοπλες δυνάμεις τις χώρας είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας τέτοιες αποστολές.

Αναλυτικά η δήλωση του πρωθυπουργού:

«Με χαρά ενημερώθηκα ότι η αποστολή που ανέλαβε το υπουργείο εθνικής άμυνας να μεταφέρουμε με ασφάλεια Έλληνες και Κύπριους συμπολίτες μας από το αεροδρόμιο της Βηρυτού ολοκληρώθηκε και αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά ότι ένοπλες δυνάμεις μας είναι σε θέση να μπορούν να φέρουν εις πέρας τέτοιες αποστολές όπου χρειαστεί και να προστατεύουν τους συμπολίτες μας Έλληνες και Κυπρίους».