Ο ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 72 ετών.
Ο γνωστός ψυχίατρος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση, και ο θάνατός του οφείλεται σε σοβαρή σηψαιμία που προκλήθηκε από απόστημα στην ιερολαγόνια άρθρωση και σχετίζεται με λοίμωξη στη σπονδυλική στήλη.
Με μία συγκινητική ανάρτηση που δημοσιεύτηκε στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, θέλησε να αποχαιρετίσει τους φίλους του:
«Σας ευχαριστώ πολύ για την αγάπη σας!!! Απευθύνομαι σε όλους σας που με αγαπήσατε και σας αγάπησα από άκρη σε άκρη! Εγώ έμαθα, μίλησα και έζησα! Σειρά σας! Θα σας ακολουθώ από ψηλά…».
Το μήνυμα του Δημήτρη Σούρα δημοσίευσε η αγαπημένη του κόρη, όπως ήταν επιθυμία του.
Θα είχε σωθεί με μια απλή αγωγή αντιβίωσης
Αιτία του θανάτου του γνωστού ψυχιάτρου ήταν ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος, ένα βακτήριο που το έχουμε όλοι στον οργανισμό μας, δεν πρόκειται για ενδονοσοκομειακή λοίμωξη, ενώ αντιμετωπίζεται με αντιβίωση.
Ο Δημήτρης Σούρας υπέφερε από τη μέση του, έκανε ενέσεις, με συνέπεια το βακτήριο, από το τρύπημα της βελόνας να μεταφερθεί στο αίμα του.
Δεν είχε αντιληφθεί κάτι αλλά παραπονιόταν μόνο για τους πόνους στη μέση του και μια ζαλάδα, την οποία απέδιδε στα φάρμακα που έπαιρνε, χωρίς να αναφέρει όμως κάτι στους οικείους του.
Την Τετάρτη 13/11, οπότε και χειροτέρεψε η κατάστασή του, ο οδηγός του τον ξεγέλασε και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Metropolitan, δήθεν ότι επρόκειτο να δώσει κάποια ομιλία.
Οι εξετάσεις έδειξαν μεγάλο απόστημα, σήψη και οξεία νεφρική ανεπάρκεια, με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί στη ΜΕΘ, ενώ του τοποθετήθηκε και τεχνητός νεφρός.
Δυστυχώς, παρά τις υπεράνθρωπές προσπάθειες των ιατρών, ο χρυσίζων σταφυλόκοκκος είχε εισχωρήσει ήδη στο αίμα του και λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Τρίτης 19/11 άφησε την τελευταία του πνοή από πολυοργανική ανεπάρκεια.
Ιατρικές πηγές αναφέρουν πως, εάν είχε υποβληθεί σε εξετάσεις μερικές ημέρες πριν την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, θα είχε σωθεί με μια απλή αγωγή αντιβίωσης.
Η τελευταία συνέντευξη του Δημήτρη Σούρα
Την ημέρα που μπήκε στο νοσοκομείο είχε δώσει την τελευταία συνέντευξή του, στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», στον ΑΝΤ1, όπου είχε μιλήσει για το θέμα της Ειρήνης Μουρτζούκου.

