ΑρχικήΠολιτικήΕξαίρεση Τζανακόπουλου - Πολάκη αποφάσισε η προανακριτική

Εξαίρεση Τζανακόπουλου – Πολάκη αποφάσισε η προανακριτική

Η προανακριτική επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis αποφάσισε κατά πλειοψηφία την εξαίρεση των Δημ. Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη οι οποίοι έχουν κληθεί ως μάρτυρες.

Στην ψηφοφορία υπέρ της εξαίρεσης ψήφισαν οι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ, κατά το ΚΚΕ και παρών η Ελληνική Λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε καν καθώς δεν αναγνωρίζει την απόφαση της επιτροπής.

Όπως έγινε γνωστό μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης των καταγγελιών κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου επικαλέστηκαν γνωμοδότηση την οποία είχε εκδώσει το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής τον Φεβρουάριο του 2010.

Η γνωμοδότηση του επιστημονικού συμβουλίου που εκδόθηκε το 2010, ανέφερε ότι πρέπει να εξαιρεθούν από μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το Βατοπέδι, πρόσωπα που εξετάστηκαν ως μάρτυρες σε προηγούμενη διερεύνηση της υπόθεσης αλλά και υπουργοί των οποίων οι πράξεις ή παραλείψεις εντάσσονταν στο αντικείμενο διερεύνησης της επιτροπής.

Πολάκης: Δεν νομιμοποιούμε την απόφαση

Μετά την απόφαση της προανακριτικής για εξαίρεση των Δημήτρη Τζανακόπουλου και Παύλου Πολάκη από την σύνθεση της επιτροπής, το οποίο είχε καταθέσει η Νέα Δημοκρατία, ο πρώην υφυπουργός Υγείας, κ. Παύλος Πολάκης, έδωσε την δική του απάντηση μέσω Facebook.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πολάκης κάνει λόγο γράφει:

«Χουντικής έμπνευσης αποφαςη της πλειοψηφίας της προανακριτικής (ΝΔ κιναλ) για εξαίρεση εμένα και του Τζανακοπουλου απο τις εργασίες της επιτροπης ,με το πρόσχημα πως θα μας καλέσουν ως μάρτυρες !!!

Ο σκοπός τους τριπλός ,να ελέγξουν τη σύνθεση της επιτροπης για να προφυλάξουν μάρτυρες όπως το Φρουζη και το Μανιαδακη ,να συσκοτίσουν και να αποπροασανατολισουν τη συζήτηση απο το ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ΝΟΒΑΡΤΙΣ και της φαρμακευτικής δαπάνης που πληρώσαμε 32 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΒΑ ΟΛΗΡΩΣΟΥΜΕ και βέβαια να τρομοκρατήσουν τους εισαγγελείς που διερευνούν τις ποινικές ευθύνες των υπουργών τους!!!

ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ (απείχαμε απο την ψηφοφορία μη αναγνωρίζοντας το δικαίωμα να αποφασίσουν την εξαίρεση μας ,καθώς οι επιτροπές συγκροτούνται με πρόταση των αρχηγών των κοινοβουλευτικών ομάδων ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΡΟΠΟ)

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ !!!»

Η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=2416714695238664&set=a.1386435318266612&type=3&theater