Στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής όπου κλήθηκαν οι φορείς να τοποθετηθούν για το νέο ΚΟΚ συναντήθηκαν ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής, Θύμιος Λυμπερόπουλος.
Αμετακίνητος εμφανίζεται ο κ. Κυρανάκης σχετικά με τη διέλευση των ταξί στις λεωφορειολωρίδες. «Από τον Ιούλιο που θα μπουν οι πρώτες κάμερες στα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα έχουμε πραγματικά στοιχεία. Οπότε θα μπορούμε να μετρήσουμε τα νέα μέτρα», τόνισε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
«Ξεπουλάτε το κλάδο σε συμφέροντα που κλέβουν το ΦΠΑ της χώρας. Σας δείχνουμε το δρόμο για να επιβιώσουμε και μας βρίζετε. Ψάχνετε να βρείτε στη ΝΔ ομάδες υποστήριξης, κάνετε πραξικοπήματα, σταματήστε επιτέλους! Από το 2018 μου λέει ο διευθυντής σου ότι σου επιτίθεμαι. Μα δε θα σου επιτεθώ όταν μου φέρνεις την UBER; Δεν είμαι κομματόσκυλο, ούτε πάω να κάνω κόντρα με τον Κυρανάκη. Γιατί δεν κάθεστε να συζητήσουμε;», ανέφερε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος.
«Σας δόθηκε το βήμα να κάνουμε διάλογο σήμερα εδώ. Έχετε πρόσβαση στο δημόσιο βήμα. Ακούμε αυτά που λέτε. Δεν σας στερείται το δημόσιο βήμα. Δεν είπατε κουβέντα για την ουσία και με κατηγορήσατε ότι κάνω κάποιο deal με την UBER. Προσπαθώ να βρω τι από αυτά που έχουμε καταθέσει την ευνοεί. Λειτουργεί με νόμο του κ. Σπίρτζη, που τον έχετε χαρακτηρίσει ως τον καλύτερο νόμο», του απάντησε ο κ. Κυρανάκης, κατηγορώντας τον για συκοφαντίες και τραμπουκισμό. «Πάθος» με τους Αθηναίους ταξιτζήδες του καταλόγισε ο Θύμιος Λυμπερόπουλος.
Ενδεικτικός της έντασης ο παρακάτω διάλογος:
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Κάντε συγκεκριμένες καταγγελίες για οδηγούς Uber, να τις ελέγξουμε. Εάν έχετε συγκεκριμένα στοιχεία καταθέστε τα.
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έχουν βγει κανόνες από την ευρωπαϊκή επιτροπή, κανόνες λειτουργίας της πολυεθνικής και δεν έχει γίνει τίποτα από αυτό. Δεν υπάρχουν τα χρήματα για ηλεκτρικά ταξί. Να λειτουργεί ισότιμα η Uber με τα ταξί.
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Εγώ έχω αντικρουόμενες πληροφορίες. Αυτό δεν είναι θέμα του ΚΟΚ.
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Δεν έχω διάθεση αντιπαράθεσης. Θα μας αναγκάσει να ξεπουλήσουμε τις άδειες και μετά να κάνουν τα «καρτελάκια» αυτό που θέλουν.
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Σταματήστε να συκοφαντείτε όποιον διαφωνεί μαζί σας. Και δεν έχετε πει κουβέντα για το μέτρο που έλαβα να μην αφαιρείται η άδεια.
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Μα ίσχυε αυτό από τον κ. Οικονόμου…
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Δεν είναι καφενείο εδώ. Δεν έχετε πει κουβέντα για το μέτρο να μην αφαιρείται η άδεια ταξί, για να μην τιμωρούμε τους επαγγελματίες. Η θέση μας σε αντίθεση με ΟΑΣΑ και συγκοινωνιολόγους, είναι «μέση λύση». Εδώ θα έχουμε μέση λύση και όχι απόλυτη απαγόρευση, όπως σε 4 πρωτεύουσες της Ευρώπης.
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Για πείτε μας. Στη Θεσσαλονίκη, τι κάνεις; Θα ισχύουν τα ίδια;
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Τα είπα χθες.
ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ: Εδώ υπάρχει ένα πάθος κατά των Αθηναίων ταξιτζήδων.
ΚΥΡΑΝΑΚΗΣ: Δεν έχω κανένα πάθος με τους Αθηναίους ταξιτζήδες. Δεν έχω καλή σχέση με τους ανθρώπους της ομάδας μου. Αντί να τοποθετηθείτε, βρήκατε ευκαιρία να με κατηγορήσετε συκοφαντικά για την Uber.

